Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympiër Blummenfelt verrast in Bahrein, Heemeryck 6de
Nieuws

Olympiër Blummenfelt verrast in Bahrein, Heemeryck 6de

Kristian Blummenfelt Bahrein

In het 70.3 Middle East Championship in Bahrein heeft de Noor Kristian Blummenfelt voor dé verrassing van 2017 gezorgd. We kennen Kristian vooral als concurrent van Marten Van Riel en Jelle Geens in de World Triathlon Series, waar hij te boek staat als één van de grootste talenten van de laatste 2 jaar. Na Brownlee en Gomez maakte hij dit weekend ook de overstap naar de lange afstand en met succes. Hij klopte in Bahrein een aantal andere olympiërs. Onze landgenoot Pieter Heemeryck werd knap zesde in zijn laatste race van 2017.

Ook bij de vrouwen kregen we een enorme verrassing want waar iedereen gerekend had op een zege van de vroegere Triple Crown winnares Daniela Ryf, kwam de Zwitserse niet verder dan een derde plaats. De Britse Holly Lawrence vocht een verbeten strijd uit met de Duitse Anne Haug, die in de slotfase bijna een minuut dicht liep. Het verschil bedroeg uiteindelijk slechts tien seconden. Lawrence won in 4u02’34 en in 4u02’44 kwam Haug als tweede binnen. Pas 3’41 later pakte Ryf de derde plaats. Ryf begon als leidster aan de halve marathon maar eerst Lawrence en later Haug stormden haar nog voorbij.

Holly Lawrence Bahrein

Bij de mannen leek Terenze Bozzone op de overwinning af te stevenen. De Nieuw-Zeelander had een marge van drie minuten op Blummenfelt na de 90 km fietsen en andere favorieten als Javier Gomez volgden op zeven en acht minuten (Sven Riederer). Pieter Heemeryck kwam als 7de van de fiets op 9 minuten van Bozzo. In het lopen stond er geen maat op Blummenfelt, al ging Gomez ook als een speer. Javier kreeg echter een flink tik net na halfweg en moest zelfs een tijdje wandelen. Meer dan een vierde plaats zat er voor de Spanjaard vandaag niet in. Sven Riederer verdroeg de hitte het best en zette een indrukwekkende halve marathon neer. Die bracht hem naar de derde plaats op 6’49 van Blummenfelt. Kristian won in 3u40’24, 38 seconden sneller dan Bozzone. Heemeryck werd in 3u49’35 knap zesde.

Belg wint M25 age group

Ook bij de age groupers was er Belgisch succes. Papa in spe Sven Baccus pakte de 18de plaats bij de age groupers en dat leverde hem de winst op in de M25 categorie. In 4u32’56 kwam hij over de streep. Zijn uitgebreide wedstrijdverhaal krijgt u later nog van ons…