Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Snelle halve triatlon uit de benen schudden” – 3quest: Ramses Van Hoofstat
3quest

“Snelle halve triatlon uit de benen schudden” – 3quest: Ramses Van Hoofstat

Ramses Van Hoofstaat 10 Miles

Dus of ik bij ‘de slimste triatleet ter wereld’ in de finaleweken zou geraken is en blijft nog maar de vraag…

1. Je reageerde een beetje ontgoocheld na je laatste Ironman in Engeland. Hoe zie je je toekomst ondertussen op de lange afstand? 

[dropcap]E[/dropcap]en beetje ontgoocheld is een understatement. Die zondag zelf zat ik in zak en as. Zesde in mijn age group is niet slecht maar ik ging voor meer. Een Kona-ticket… De grootste ontgoocheling is dat ik het gevoel had, en nog steeds heb, dat ik niet op mijn volle waarde geklopt ben, maar door darmproblemen. Nu, een aantal maanden later, zie ik het nog steeds als een gemiste kans maar het is nu eenmaal zo. Uiteraard kan ik het wel relativeren al pikte het toch dat ik pas in oktober zag dat ik via de rolling down alsnog een Kona-slot had gehad. Mijn toekomst op de lange afstand zal de komende jaren beperkt blijven tot de halve triatlon. Dit heeft niets met de prestatie in Bolton te maken maar dit had ik vooraf besproken met Nathalie. Aanvankelijk wou ik enkel ooit eens ‘een Ironman’ worden. Uiteindelijk wou ik het nog een keer doen maar nu is de volledige afstand even on hold gezet. Ik zou graag een echt snelle halve triatlon uit de benen schudden. Ik ben dan ook blij dat ik bij 3PT-solidpharma hierin de vrijheid krijg. Welke wedstrijden het juist gaan worden weet ik nog niet… Al denk ik wel na over een mogelijke 3 op 3 in Terheijden.

Ramses Van Hoofstat start Wommelgem

2. Je vriendin Nathalie heeft iets met voeding. Is dat een meerwaarde voor jou binnen het triatlongebeuren?

[dropcap]N[/dropcap]athalie is altijd graag met eten bezig geweest maar de laatste tijd richt ze zich ook meer op gezonde voeding. Ik moet toegeven dat het virus ook mij te pakken heeft gekregen en zo zijn we zopas gestart met onze eigen ‘foodtrailer’ in bijberoep: Taste-Too? (Sorry voor de spam…) Nu, op wedstrijddagen houd ik meestal vast aan mijn eigen gewoonten qua ontbijt, drinken, … maar op trainingsdagen/-weken kan het zeker een meerwaarde zijn. Ze leest er ook heel veel over en is er bijna elke dag mee bezig. Ideaal dus om de juiste én lekkere recupjes binnen te spelen of soms gepaste maaltijden wanneer er minder getraind werd. Het is wel een goeie wisselwerking want ik gaf op mijn beurt tips wanneer zij zich aan het voorbereiden was op haar eerste marathon (in Brussel). Al ging het dan meer over de voeding die ze best kon nemen tijdens die marathon.

Ramses Van Hoofstat Lille 2016

3. Je nam al enkel keren met succes deel aan de befaamde Atriac-kwis. Moest er een programma bestaan zoals “De Slimste Triatleet Per Wereld”, zou je daaraan dan willen deelnemen?

[dropcap]H[/dropcap]aha, leuke vraag waar ik meteen “JA” op zou antwoorden. Na drie keer op rij met onze collega’s de beker mee te nemen is het wel heel jammer dat we dit jaar op het laatste nippertje moesten afzeggen voor de Atriac-kwis. Waarvoor nogmaals mijn oprechte excuses Jan! Volgend jaar pakken we hem gewoon terug mee. Ik moet wel bekennen dat ik een héél goede/gevarieerde quizploeg heb kunnen samenstellen om telkens naar de Atriac-quiz af te zakken.. Jong/oud(er), man/vrouw, sport/muziek/film/… Dus of ik bij ‘de slimste triatleet ter wereld’ in de finaleweken zou geraken is en blijft nog maar de vraag…

Ramses Van Hoofstat duatlon Hove

Wie wordt het volgend slachtoffer voor de 3quest?

Volgend slachtoffer, om in dezelfde sfeer van ex-ploegmaats te blijven is Wouter Wuilmus.

1. Je bent nu papa van 2 kids. Hoe lukt het om dit te combineren met een job en triatlon?

2. Ben je nog steeds van plan om komend seizoen vooral op Xterra te richten? Met het effectieve doel om in Maui te geraken? 

3. Jij hebt je mtb-verleden. Volg je die sport eigenlijk nog of totaal niet? Hoe zou je de mtb-sport vergelijken met triatlon (al dan niet Xterra)? Kom je soms herten tegen in één van beide sporten of heb ik dat misbegrepen? Hoe zat dat weeral? 🙂

Foto’s: Chris Hofkens en Ramses Van Hoofstat