Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Bocholt 2003, Toen de vrouwen 10 meter voor kregen op de mannen
Throwback Thursday

TBT: Bocholt 2003, Toen de vrouwen 10 meter voor kregen op de mannen

Voor deze Throwback Thursday moeten we onze redactie-nestor Jef Cleemput bedanken. Hij stootte bij het digitaliseren van zijn filmarchief op een opname van 2003. Plaats van het gebeuren is het Limburgse Bocholt (en niet Neerpelt zoals bij de intro vermeld staat) waar een recreatieve duatlon gecombineerd werd met een recreatieve triatlon. Voor ons werd het toen een extra spannende wedstrijd want niemand minder dan de betere helft van onze hoofdredacteur stond er destijds aan de start. Daarnaast zagen we nog een paar bekende gezichten voorbijkomen, zoals een piepjonge Joris Sels en Rene Hermans, destijds met Leen Bakker erg aanwezig in de sport en zelf ook atleet… Herken jij er nog?

Vooraan in de wedstrijd was Jordi Meulenberg toen één van de grote favorieten en in de achtervolging zagen we Joris Sels onder andere gas geven. Bij de vrouwen leek Sarah Moeremans ook mee te doen voor het podium. We hebben echter geen uitslag meer teruggevonden en aangezien bij de finish de focus meer lag op de vrouw van onze hoofdredacteur, hebben we de winnaar nooit in beeld gehad. Mocht je nog een uitslag hebben van Bocholt 2003 dan mag je die altijd bezorgen via de facebookpagina van 3athlon.be of op redactie@3athlon.be

Zelf hadden we onder andere Lies De Smet herkend (partner van Tom Geudens en dochter van Jan De Smet), Luc Willems, een erg jonge Rob Verreyt (zoon van topatleet Marc), Peter Ruelens, Bruno Hermans en nog een aantal anderen. Maar tag gerust anderen op facebook of hier in de comments.

Nog opvallend… Destijds in Bocholt kregen de vrouwen al een aparte startreeks. Ze mochten tien meter voor de mannen starten… En dat leverde al heel snel ook extra spektakel op toen de eerste mannen er overheen kwamen 😉

En Caroline wil voorlopig niemand horen vragen wanneer haar volgende triatlon is, al was haar eerste reactie: “Dat is en blijft toch een fantastische sport hé, triatlon?”