Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers sluit 2017 af met zilver in IM Argentinië
Tine Deckers eerder dit seizoen op de Challenge Sardinië (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Tine Deckers sluit 2017 af met zilver in IM Argentinië

Tine Deckers eerder dit seizoen op de Challenge Sardinië (foto: Mario Vanacker)
Tine Deckers eerder dit seizoen op de Challenge Sardinië (foto: Mario Vanacker)

Tine Deckers heeft het jaar in stijl afgesloten in de Ironman van Mar del Plata met een knappe tweede plaats. Ruim een week na haar nominatie voor Sportvrouw van het Jaar zette ze nog eens in de verf waarom ze absoluut in die longlist thuishoorde. De Leuvense zette in Argentinië de kers op de taart van een erg sterk seizoen 2017, waarin ze bewees nog altijd op de lange afstand mee te kunnen spelen met een aantal echte topresultaten… Na zeges in Challenge Geraardsbergen, triathlon d’Alpe d’Huez en de triathlon XL van Gerardmer pakte ze na Emilia-Romagna nu voor een tweede keer een tweede plaats in een Ironman.

Tine moest zondag in Argentinië wel wat geduld uitoefenen. Dede Griesbauer leek aan een sterk nummer bezig. Nadat ze Tine op achterstand had gezet in het zwemmen, fietste de Amerikaanse bijna tien minuten weg van Tine en Sarah Piampiano. Drievoudig Ironman-winnares Griesbauer had echter te veel energie verbruikt in het fietsen en verloor al snel tijd tegenover Tine en een sterk lopende Piampiano. Die ging nog voor halfweg aan de leiding, nadat ze eerst voorbij Deckers was gelopen en dan Griesbauer pakte. Maar daardoor had Tine een uitstekend mikpunt. Ze liep na 19 km het gat dicht op de vroegere leidster en volgde halfweg op anderhalve minuut van Piampiano. De Amerikaanse vond haar tweede adem en liep uiteindelijk opnieuw verder uit op Tine. Piampiano won in 9u11’03. Tine kwam als tweede binnen in 9u19’22 in deze nieuwe Ironman-race. Magali Tisseyre stootte uiteindelijk Dede Griesbauer nog van het podium.

Matt Chrabot Argentinie

Ook bij de mannen waren er een aantal positiewissels maar zo spannend als bij de vrouwen werd het nooit. Matt Chrabot liep in de tweede helft van de marathon fors uit op Jozsef Major, die in de slotfase nog voorbij Igor Amorelli ging. Chrabot won in 8u19’57. Major werd op meer dan zes minuten tweede en Amorelli pakte de derde plaats.