Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Dankzij Xterra Namen vol op offroad” – 3quest: Wouter Wuilmus
3quest

“Dankzij Xterra Namen vol op offroad” – 3quest: Wouter Wuilmus

WOuter Wuilmus mtb Chris Hofkens

Ik wil zelf veel trainen maar niet ten koste van alles…

1. Je bent nu papa van 2 kids. Hoe lukt het om dit te combineren met een job en triatlon?

[dropcap]D[/dropcap]e combinatie is niet altijd eenvoudig maar door een goede planning en organisatie met ons gezin lukt dit wel. Iedere zondagavond maak ik mijn trainingsschema op basis van de tijd die ik in die week ter beschikking heb. Om ervoor te zorgen dat ik voldoende ruimte heb om te trainen, gebruik ik ieder moment van de dag optimaal. Helaas zorgen zieke kindjes en slechte nachten er vaak voor dat ik mijn schema moet bijsturen. Ik wil zelf veel trainen maar niet ten koste van alles. Door mijn goede uren als LO-leerkracht heb ik gelukkig sowieso al meer ruimte voor onze kinderen en meer trainingsmogelijkheden. Ik plan ook regelmatig mijn looptrainingen met de loopkar zodat Niels en Fleur mee kunnen en terwijl kunnen genieten van de buitenlucht. Ik geloof erin dat je door goed te plannen extra tijd kan creëren.

Wouter Wuilmus Aarschot 2017 bike Chris Hofkens

2. Ben je nog steeds van plan om komend seizoen vooral op Xterra te richten? Met het effectieve doel om in Maui te geraken? 

[dropcap]I[/dropcap]k heb dit jaar een beetje kunnen proeven van Xterra door in Namen mee te doen. Dit is me zo goed bevallen dat ik mijn doelen voor 2018 daaraan heb aangepast. Ik kies voor 2018 voor een hoofdzakelijk off road seizoen. Ik zal starten in de Xterra in Frankrijk en België in de hoop een kwalificatie voor Maui te pakken te krijgen, een ambitieus doel. Mijn trainingen zullen dit jaar dan ook voornamelijk gericht zijn op deze Xterra-wedstrijden. Na de Xterra die ik in juni in Namen deed, had ik het gevoel dat er meer in zat dan er op dat moment is uitgekomen. Ik reed toen het hele fietsgedeelte immers met een defect aan mijn achterrem. Ik ben benieuwd welke plaats ik in 2018 zal behalen nu ik er specifieker voor probeer te trainen.

Wouter Wuilmus 2011

3. Jij hebt je mtb-verleden. Volg je die sport eigenlijk nog of totaal niet? Hoe zou je de mtb-sport vergelijken met triatlon (al dan niet Xterra)? Kom je soms herten tegen in één van beide sporten of heb ik dat misbegrepen? Hoe zat dat weeral?

[dropcap]I[/dropcap]k reed bijna 10 jaar vooral lange afstand mountainbike wedstrijden zoals o.a. de 8-daagse Transalp. Ik reed en rijd super graag met de mountainbike. De reden dat ik koos voor de lange afstand wedstrijden was omdat je sowieso al vaak verre verplaatsingen moest doen voor deze wedstrijden. Een verplaatsing van 2,5 uur met de wagen om dan een XC wedstrijd van 2 uur te rijden vond ik onnuttig. Ik zit immers liever op de fiets dan in de wagen. Ik fiets heel graag met de mountainbike omdat je zo op onwaarschijnlijk mooie plaatsen in de natuur komt waar je anders niet zou komen. De mountainbike wedstrijden zeggen mij eigenlijk niet veel meer, maar ik geniet enorm van het rijden van  mountainbike tochten op gps.

Ik volg het mountainbiken eigenlijk nog weinig. Af en toe zie ik nog wel eens via vrienden iets van uitslagen passeren, maar dit is sowieso een zeer klein wereldje in België. De organisatie van deze wedstrijden is vaak ondermaats. Voor goed georganiseerde wedstrijden moet je vaak al ver naar het buitenland, zonde omdat er in de Ardennen ook zeer mooie en pittige parcours liggen voor de mountainbike.

Qua organisatie van wedstrijden mag een triatleet in België eigenlijk niet klagen in vergelijking met het mountainbiken.

Wouter Wuilmus Chris Hofkens

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

De laatste vraag over de herten tijdens het trainen zal ik doorspelen aan mijn schoonbroer en Cyco Endurance Team mate Wim Van Linden. Hij is wat dit betreft ervaringsdeskundige.

1. Wim je hebt 3 kinderen en een vrouw, werkt voltijds, bouwt een huis, je hebt een bijberoep met Cycosports en je traint voor triatlon. Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

2. Trainen is voor jou vaak een avontuur. Welke straffe stoten maakte je al mee?

3. Je gaat al lange tijd mee in het triatlon wereldje en haalde verschillende jaren terug mooie podium plaatsen en overwinningen in je AG op wedstrijden. Haal je dat niveau nog opnieuw en welke doelen heb je nog?

Foto’s: Chris Hofkens en Wouter Wuilmus