Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
17 keer 2017: The Rising Star – Valerie Barthelemy
Zien we Valerie morgen opnieuw aan het feest?
Nieuws

17 keer 2017: The Rising Star – Valerie Barthelemy

Valerie Barthelemy finish win Wuustwezel

Nog een paar dagen en dan zit 2017 er definitief op. Bij 3athlon.be de ideale gelegenheid om in 17 momenten terug te blikken op het topseizoen 2017. In deze tweede aflevering heeft Tom Verelst het over het doorbraakjaar van een Amerikaans-Belgische: Valerie Barthelemy, de rijzende ster van het Belgische triatlon…

“Leven als een prof werpt zijn vruchten af. In de zomer van 2016 kwam een Amerikaans meisje met Belgische dromen aankloppen bij ATRIAC. In de zomer van 2017 leek het alsof de puzzelstukken op een jaar tijd al op z’n plaats zouden vallen.

We hebben het hier over Valerie Barthelemy, die haar eerste grote show opvoerde tijdens het BK sprint in Vilvoorde. Het zwem- en fietsnummer werd gedomineerd door de dames van ATRIAC, maar in het loopnummer was het hard tegen hard tussen de Antwerpse dames. Katrien Verstuyft kon als eerste de laatste rechte lijn indraaien (voor zij die het parcours niet kennen, minder dan 100 meter van de finish), maar alsnog wist Valerie met de moed der wanhoop de zege te pakken met een ultieme jump in deze millimetersprint.

In augustus volgde een tweede Belgische titel. Op het BK kwart in Izegem kwam het niet aan op een spurt. Deze keer mocht ze alleen de strook naar de finish op draaien. Maar het hoogtepunt van het seizoen viel een paar dagen voor dat BK in Izegem. In de ETU Europabeker in Wuustwezel zette Valerie een perfecte wedstrijd neer en ze zorgde voor een eerste grote feestje te midden duizenden triatlonfans. Daar leerden we ook dat miss Barthelemy niet alleen Engels maar ook vloeiend Frans spreekt, zeker naast haar trotse Belgische ouders die haar op jonge leeftijd meetroonden naar de Verenigde Staten. Ondertussen heeft ze haar eerste volledige Belgische jaar met verve doorstaan.

Hou ze in de gaten, noteer de naam. Van deze dame gaan we in 2018 nog horen.”