Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
17 keer 2017: het jaar van Bart Aernouts
Nieuws

17 keer 2017: het jaar van Bart Aernouts

Bart Aernouts finish Hawaii 2017

Hoewel 2017 er al weer helemaal opzit, blijven wij bij 3athlon.be nog even terugblikken. In de vierde aflevering staat Gert-Jan D’haene stil bij één van dé topatleten van 2017. “Mijn volgende moment brengt me naar de man waarvan ik de eer heb gehad hem dit jaar beter te mogen leren kennen. Bart Aernouts kende onder andere een passage in m’n reportagereeks ‘DE RIT’ maar al eerder dat jaar kruisten onze wegen elkaar meermaals. In Cannes en… in Roth. Ik noem de titel ‘het jaar van Bart’ met een dubbel gevoel. Het gevoel dat wat deze atleet dit jaar uitstak gerust mag gekoppeld worden aan het woord: ‘groots’. Het andere gevoel dat bij mij naar boven komt: onderschat…

Onderschat omdat het naar mijn inziens allemaal wat te logisch leek. Bart begon zijn spectaculair jaar met de befaamde Ironman in Lanzarote te winnen. Niet zomaar winnen maar op een verbluffende wijze eigende hij zich de zege toe. Toen was de rest van zijn programma nog onduidelijk maar uit een gesprek tussen ons kort erna liet hij verstaan te twijfelen om deel te nemen aan Roth en zo misschien voor het eerst drie maal die onmenselijke discipline voor velen in één jaar te doen. De twijfel werd al snel vervangen door de koe daadwerkelijk bij de horens te vatten. In Roth ontmoeten we elkaar opnieuw. Voor de wedstrijd neemt hij de tijd mij te woord te staan en tijdens de wedstrijd kan ik vanop de eerst rij aanschouwen hoe Bart deze heuse klassieker aan zijn palmares toevoegt. Dat Bart zowel ook als mens als atleet een klasbak is bewijst hij mij door 1 km voor de finish mij de hand toe te rijken wanneer we elkaar kruisen. ’s Avonds op de finishline party ontmoeten we elkaar opnieuw en Bart geniet, op zijn manier.

Bart Aernouts wint in Roth (foto: Ingo Kutsche)
Bart Aernouts wint in Roth (foto: Ingo Kutsche)

Bart heb ik leren kennen als een rustig persoon, voetjes op de grond. Maar dat wil niet zeggen dat we deze houding moeten overnemen en reflecteren als we zijn prestaties overschouwen. Dat Bart na een hopeloze uitgangspositie in Hawaii een mentale race om u tegen te zeggen uit z’n mouw tovert om finaal toch 12de te eindigen leek een normale zaak, maar dat is het niet! Heel even leek het of de prestaties van Bart dit jaar als goed maar niets ongewoons leken bestempeld te worden maar mijn opluchting werd des te groter wanneer we de naam van Bart Aernouts terugzagen in de shortlist voor sportman van het jaar. Maar Bart, voor mij ben je hem. 2017, het jaar van Bart.”