Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belg op podium op Promenade van Nice, Lauryssen in Antwerpen
Multisports

Belg op podium op Promenade van Nice, Lauryssen in Antwerpen

Emmanuel Lejeune Nice

Het duurt nog wel even voor het triatlonseizoen zich in België weer op gang trekt en dus houden onze toppers zich ondertussen bezig met andere sporten. Voor een groot aantal duursporters staan de typische nieuwjaarscorridas met stip aangeduid om de conditie in 2018 op te bouwen. Zo was Geert Lauryssen met succes aan het werk in de nieuwjaarsrun in Antwerpen. Een stuk verderop, op de Promenade des Anglais in Nice, werd een Belg derde in de sterkbezette Prom’Classic.

Emmanuel Lejeune pakte de derde plaats in Frankrijk. De 3MD-atleet moest tussen achtduizend lopers alleen toppers Mohamed Serghini (30’06) en James Kibocha Theuri (30’10) voor zich dulden. In de strijd om de derde plaats hield Manu na 30’38 de Franse topduatleet Yohan Le Berre met twee seconden achter zich. “Een mooi podium om het jaar mee te beginnen”, vertelde Emmanuel. “Deze derde plaats op de Promenade des Anglais in Nice leverde een chrono op om te onthouden, maar dan vooral door de strakke wind. Vroeger werd er hier vlot onder de 30 minuten gelopen. Het gevoel is bij mij dan ook super. Die recordtijd op de 10 km zal voor de volgende keer zijn,” besluit de Waalse triatleet al lachend.

Geert Lauryssen Antwerpen nieuwjaarsrun

In Antwerpen was er de nieuwjaarsrun met meer dan 300 deelnemers op de 10 km. Ook een groot aantal triatleten genoten van de natuurloop op Linkeroever. De beste van allen was Geert Lauryssen. De nummer twee van de Hel van Kasterlee van een paar weken geleden is blijkbaar al goed hersteld. In een tijd van 34’54 haalde hij het overtuigend van Chris Wouters (35’28) en Wouter Decock (35’31). Sybren Baelde viel net naast het podium. Hij werd vierde in 35’40. Met Steven Bogaerts op 6 en Liam De Mey op 10 finishten nog twee duursporters in de top-10. Op de 5 km won Chris Wouters voor Lars Baeyens.