Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
17 keer 2017: Het leukste én spannendste kampioenschap
Multisports

17 keer 2017: Het leukste én spannendste kampioenschap

BK Beermile

2017 was een topjaar, ook volgens de 3athlon.be redactie. In 17 artikels blikken we terug op dat jaar 2017, met natuurlijk heel veel triatlon en duatlon, maar in deze aflevering door Gert-Jan D’haene is er volop plaats voor een zeer belangrijke nevensport voor onze topatleten: het BK Beermile…

“Voor mijn volgende moment van 2017 keren we terug naar 10 november, naar de piste van het Sportkot in Leuven: het BK Beermile. De zesde editie van deze prestigieuze wedstrijd stond op het programma en in de aanloop hiernaar toe ondervonden we dat dit wel eens een grootse editie zou kunnen worden: een gloednieuw logo, een top promoteam en een dolenthousiaste voorzitter (Geert Janssens) zorgden ervoor dat deze avond alles te bieden zou hebben.

Ons voorgevoel werd enkel maar bevestigd. Een mooi deelnemersveld stond wederom present met daarbij alle mannelijke winnaars van voorgaande edities. Ook de massa was in grote getale afgezakt richting Leuven. Met toeters, bellen en luid rumoer waren de supporters letterlijk vurig aanwezig om de atleten vooruit te stuwen. Brood en spelen werden vervangen door ovenverse pizza’s en losgeslagen lopers die  bij aanvang van iedere ronde de 33er guitig naar binnen werkten. De winnaars blonken nadien in hun prachtige tricolore exemplaar en de toeschouwers konden verder nagenieten in hartje Leuven waar met z’n allen werd geklonken op een prachtig seizoen. Lukas Bosmans en Anneke Devalckeneer werden de verdiende kampioenen na een spannende strijd, wellicht zelfs het hardst bevochten kampioenschap van het seizoen…

Laat ons dit evenement maar bestempelen als een ludieke prestigestrijd, ondertussen weten we wel beter dat dit een wedstrijd is die de geschiedenisboeken in zal gaan. Voor 2018? Be(er) There!”