Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Houtem krijgt Europees kampioen als opvolger
Nieuws

Van Houtem krijgt Europees kampioen als opvolger

Sofie Goos CHallenge Madrid

Challenge Family heeft dinsdag bekendgemaakt dat ze een lokatie én datum gevonden hebben voor het Europees kampioenschap triatlon long distance, samen met de ETU. Op 23 september 2018 wordt Madrid het strijdtoneel voor het EK en dat is goed nieuws voor de Belgen, want vorig jaar blonken onze landgenoten uit in de eerste editie van de nieuwe Challenge triatlon. Sofie Goos werd er derde op de volledige afstand en Timothy Van Houtem won bij de mannen. Hij krijgt dus al zeker een Europese kampioen als opvolger…

Timothy Van Houtem CHallenge Madrid

De samenwerking tussen ETU, de Europese Triathlon Union, en Challenge Family, loopt al een paar jaar en wordt ook in 2018 verdergezet. Na Almere vorig jaar wordt nu voor Madrid gekozen. Een opmerkelijke beslissing voor deze nog jonge wedstrijd, die vorig jaar 372 deelnemers naar de Spaanse hoofdstad lokte. Dat zullen er in september van dit jaar allicht een pak meer zijn. De datum valt voor de absolute toppers alvast perfect, netjes tussen het WK 70.3 Ironman in Zuid-Afrika (2 september) en het WK Ironman in Hawaii (13 oktober).

MAdrid ETU LD kampioenschap

Challenge brengt in 2018 ook opnieuw hun eigen wereldkampioenschap: The Championship in het Slovaakse Samorin op 3 juni. Een week later is Challenge te gast in ons land. De Challenge Geraardsbergen staat op zondag 10 juni op de planning, opnieuw met De Muur in het parcours.