Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
17 keer 2017: Claire knalt in de Super League
Nieuws

17 keer 2017: Claire knalt in de Super League

Claire Michel Super League Jersey

In de 17 van 2017 blikt 3athlon.be in 17 keer terug op een top triatlon seizoen. Niet alleen de Belgische hoogepunten komen aan bod, ook internationale topmomenten werden door onze redactie gesmaakt. Tom Verelst genoot enorm van een nieuwe competitie: de Super League Triathlon en dan vooral van de enige Belgische deelneemster in Jersey. Claire Michel maakte daarin de verwachtingen helemaal waar. 

“Het was nieuw en het was flashy. Of beter gezegd, het is flashy. Misschien ook een beetje seksistisch. In Hamilton Island werd voor de eerste keer de Super League Triathlon georganiseerd. Helaas, enkel voor de mannen en, eveneens helaas, zonder Belgen aan de start…

In september werd het oog wél gestreeld. Of dit nu is door vrouwelijke deelneemsters of door de aanwezigheid van een Belg(ische) laat ik ter uwer appreciatie. In elk geval moet het gezegd zijn dat ook de prestatie van onze Belgische deelneemster, Claire Michel, een streling voor het oog was.

In de eerste race van het eerste event, de swim-bike-run van de Triple Mix, wist Claire als eerste over de meet te komen. De twee volgende races kon Claire net iets minder domineren en moest ze een aantal plaatsen toegeven. Dit gezegd zijnde, op een 5e plaats de tweede dag kunnen aanvatten is niet veel mensen gegeven.

De tweede dag van de Super League, de Eliminator, werd gekenmerkt door zware regenval. Dit, gecombineerd met een technisch fietsparcours, zorgde ervoor dat Claire op achtervolgen aangewezen was tijdens het lopen. Als 15e wist ze de meet te kruisen na de eerste race. Kantje boordje, maar goed genoeg.

Tijdens de tweede race kwam Claire als laatste uit het water. Ook het fenomenale loopnummer van de eerste race diende cash betaald te worden. Als 13e kwam ze over de finish, einde verhaal, gezien enkel de eerste 10 naar de finale race mochten doorstromen.

Om op een positieve noot te eindigen: haar prachtprestatie van de eerste dag bracht haar op een 7e plaats in het eindklassement. Een ticket naar de Super League van 2018 is dus een zekerheid!”