Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar H10 hartslagband: met antislip en intern geheugen
Gear

Polar H10 hartslagband: met antislip en intern geheugen

polar_h10_heart_rate_sensor_softstrap_front_10013760684715

Ondertussen is het triathlonseizoen al een tijd achter de rug. De focus op 2018 is nu helemaal een feit. De planning wordt opgemaakt en de voorbereiding is inmiddels ook al gestart. Ook bij ons zal opnieuw de Polar V800 alles nauwkeurig bijhouden zodat geen enkel trainings- en wedstrijdresultaat verloren gaat. Middenin dit jaar kreeg ons sporthorloge hulp van een nieuw gadget die we in de bus kregen: de H10 harslagband. Sinds enkele maanden hebben we deze nieuwigheid al uitvoerig kunnen uittesten, hoog tijd voor een review dus…

POLAR PRO-band

Bij het uitpakken van de nieuwe sensor valt mijn oog vrijwel meteen op de bijgeleverde hartslagband. Geen eentonige zwarte band meer met de bekende haakjes maar een zwarte band voorzien van siliconen-stippen en een nieuw sluitingssysteem, met name een stevige gesp, zodat deze band er meteen terug een stuk professioneler uitziet. De siliconen-stippen hebben een antislipfunctie, zeer handig wanneer je de band draagt tijdens zwemtrainingen zodat deze niet meer de neiging heeft om verder af te zakken.

polar-h10-with-beat-app

Vriend van smartphone en GPS

Uiteraard kost het ons geen enkele moeite om onze nieuwe H10 meteen te koppelen aan de Polar V800. Even onze nieuwe vriend laten zoeken en binnen enkele seconden kan je aan de slag met de H10 voor de volgende trainingen. Natuurlijk testen we meteen uit of de koppeling met de smartphone (via Polar Beat app, maar andere apps zijn ook mogelijk) even vlot verloopt en ook hier stellen we geen enkel probleem vast. Tenslotte halen we er onze Wahoo Elemnt Bolt gps bij en ook hierbij kunnen we vanaf nu met een gerust hart (of niet helemaal 😉 ) ten volle onze hartslagwaarden perfect op het scherm aflezen.

Updaten maar

Net zoals bij de H7 kan je deze H10 helemaal up to date blijven houden. De Polar Flow app geeft je zelf aan wanneer er een nieuwe update beschikbaar is. Gewoon bij deze melding je H10 even linken aan je smartphone en de rest lost zich vanzelf op, niets nieuws dus.

Intern geheugen

Wel nieuw is dat deze sensor vanaf nu over een (beperkt) intern geheugen beschikt. Heb je geen zin om je smartphone bij de hand te houden tijdens je looptraining of ben je simpelweg je sporthorloge vergeten maar je weet hoeveel km je ronde is dat je gaat lopen, dan kan je achteraf perfect je hartslagwaarden terug vinden door je H10 te linken aan je smartphone. Let wel dat deze slechts 1 training in z’n geheugen kan opslaan, dus vergeet best je horloge niet voor een volledig weekend of je zit met een probleem. De hartslagwaarden in je Polar Flow app plaatsen kan wel niet rechtstreeks vanaf je hartslagsensor,  je moet hierbij eerst de gegevens via de Polar Beat app naar de Flow app doorsturen. Misschien een werkpunt om deze rechtstreeks van sensor richting Flow te zetten Mr Polar?

Batterijduur

Op de site staat vermeld dat de batterij bij de H10 tot wel 400(!) uur zou meegaan. Iets wat meteen meer dan een verdubbeling is van de batterijduur bij de H7. Eerlijk is eerlijk, proefondervindelijk kunnen we hier nog geen bevestiging over geven omdat we sinds de samenwerking met de H10 de kaap van de 400 arbeidsuren nog niet bereikt hebben. We maken hier alvast dringend werk van, beloofd!

H10_Pro_strap

H7 Vs H10

Na enige tijd met de H10 gewerkt te hebben willen we jullie een vergelijking geven met z’n voorganger: de H7. De H10 kondigde zich aan als de meest nauwkeurige hartslagmeter die Polar ooit ontwikkelde. Hier kunnen we zelf niets tegen inbrengen al waren wij over de H7 zelf al zeer tevreden en merken we geen echt verschil of de waarden al dan niet nauwkeuriger of sneller worden weergegeven. Nieuw is natuurlijk wel het interne geheugen wat bij de H7 nog niet aanwezig was. Dit is dan ook voor ons het grootste verschil waarom je de H10 boven de H7 zou verkiezen tenzij de nieuwe PRO borstband een must is om te hebben natuurlijk. We sluiten wel niet uit dat bij de aankoop van de huidige H7 band de PRO borstband ook wel eens zou kunnen standaard bijgeleverd worden.

Prijskaartje

Uiteraard rest nu nog de vraag: wat moet dit allemaal kosten.€ 89,90 is het eindverdict. Geen onaardig prijskaartje, iets waar ook wij ons bewust van zijn. Voor € 30 minder ben je met de H7 zeker niet minder slecht af maar het feit dat de nieuwe H10 nu ook over een intern geheugen beschikt, is een innovatie binnen de hartslagmeters waar we ons natuurlijk niet kunnen op blindstaren. Alles heeft nu eenmaal z’n prijskaartje, aan jullie de keuze! De H10 komt overigens in twee maten en ook dat is een extra voordeel. Je kan kiezen uit XS-S (51 tot 66 cm) en M-XXL (65 tot 93 cm).

Alle info vind je op de site van Polar.