Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche opent seizoen opnieuw met zege in Lanzarote
Duathlon

Vandendriessche opent seizoen opnieuw met zege in Lanzarote

Kenneth Vandendriessche wint in Lanzarote (foto: James Mitchell)

Kenneth Vandendriessche heeft zijn eerste zege van het seizoen 2018 al meteen te pakken. Zaterdag werd hij overtuigend winnaar van de International Lanzarote Duathlon. Vorig jaar schreef hij die wedstrijd ook al op zijn naam en nadien volgde een superseizoen. Uitkijken dus of deze zege opnieuw de voorbode is voor een goed jaar voor de West-Vlaamse poulain van Luc Van Lierde.

De ex-Europese kampioen duatlon, die deze maand op zijn Ridley ook de cover siert van het toonaangevende 220 Triathlon magazine, voelde zich helemaal in zijn sas in Club La Santa en ging vanaf de start van de eerste run van 5 km in de aanval. In zijn zog vormde zich een kopgroepje van een man of acht, met onder andere zijn nieuwe ploegmaat Colin Norris. Een mindere wissel zette Kenneth op achterstand, maar tijdens de 20 km fietsen slaagde de atleet van het Itzu Triteam erin om terug te komen. Op de top van de eerste klim ging hij op en over de twee leiders. Hij liep verder uit op de concurrentie en in de tweede run van 2,5 km kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Emilio Aguaya Munoz werd tweede en Leon Drajer pakte de derde plaats.

“Dat ziet er goed uit voor Zuid-Afrika”

Wij kregen Kenneth te pakken voor een audio-interview vlak na zijn eerste overwinning. Zijn belangrijkste vaststelling is dat hij dit seizoen nog beter opent dan vorig jaar. “Ik ben redelijk goed gestart maar na 5 km lopen waren we toch met 8 samen. Emilio Aguaya en Leon Drajer wisselden snel. Ik had wat problemen om de schoenen aan te krijgen en verloor een tiental seconden, maar zat wel in de achtervolgende groep. Op de eerste klim ben ik er naartoe gereden en op de top was het er op en erover. Bij Famara kregen we een stevige tegenwind en heb ik nog hard moeten duwen om dezelfde voorsprong te behouden. Na het keerpunt in Famara zat de wind mee en boven kon ik het verschil verder uitbouwen. Met 45 seconden voorsprong ben ik beginnen lopen. Ik moest niet eens diep gaan om vlot uit te lopen. Het wil niet zeggen dat het joggen was, maar ik moest niet meer pushen. Zo heb ik wel kunnen winnen en blijkbaar was ik nog 12 seconden sneller dan vorig jaar. Daarmee heb ik het parcoursrecord op mijn naam geschreven en dus ziet het er goed uit voor Zuid-Afrika.”

 

In Zuid-Afrika staat op 28 januari de eerste grote afspraak op het programma voor Kenneth. Dan neemt hij deel aan de 70.3 Ironman in Buffalo City. Eerst volgt op 22 januari nog de ploegvoorstelling van Itzu in Flanders Bike Valley, waarvan we volgende week met 3athlon.be ook een uitgebreid verslag brengen.

Mevrouw Jim Thijs vijfde

Bij de vrouwen keken de Belgische supporters niet alleen uit naar de Spaanse topper Saleta Castro, die ook in de nieuwe uitrusting van Itzu aan de start stond, maar ook naar Betta Curridori, mevrouw Jim Thijs. Ze zette een sterke wedstrijd neer, maar moest het afleggen tegen onder andere een sterke Anne Haug. De Duitse Ironman-atlete pakte de overwinning, ook al in een nieuw parcoursrecord. Maria Varo werd tweede, Sara Perez derde en Daniela Sammler vierde. Elisabetta werd vijfde in 1u03’34. Saleta Castro elfde.

Check de overige foto’s op de Facebookpagina van de International Lanzarote Duathlon

ild results 2018 pdf