Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ridley pakt uit met Dean in triatlontrim op Velofollies
Gear

Ridley pakt uit met Dean in triatlontrim op Velofollies

Ridley Dean GJ plat

Dit weekend trok de 3athlon.be redactie naar Kortrijk. Op Velofollies, de grootste fietsbeurs van ons land, spotten we dit jaar weer een aantal interessante fietsen. Bij Ridley viel aan de ingang van de stand de custom painted Ridley Dean op, volledig in triatlon-uitvoering (inclusief voeding pocket op het frame), eens te meer een teken dat het Belgische merk veel meer inzet op de triatlonmarkt. Bij Canyon stalden ze de triatlonfiets van Patrick Lange uit als “recordbreaker”.

Ridley Dean GJ recht

In 2018 krijg je de Ridley Dean in custom 3athlon.be oranje te zien in verschillende wedstrijden. Met de Dean Fast als topfiets voor de triatleten van het Itzu Triteam liet Ridley zijn interesse al blijken voor de triatlonmarkt, maar de doorsnee triatleet zal zich ongetwijfeld beter én comfortabeler voelen op de Dean. Ridley nam in 2017 Merckx over en dat was ook te zien op Velofollies. De twee merken stonden rug aan rug op één grote stand. 

Canyon Lange

Ook Canyon investeerde de laatste jaren stevig in triatlon, gesterkt door de resultaten van de Duitse Ironman-atleten. Op Velofollies was er dan ook een opvallende plaats voor de Speedmax van wereldkampioen Ironman Patrick Lange. 

Scott Sanne

Bij de meeste merken zagen we minder aandacht voor triatlon- en tijdritfietsen. Het e-bike segment leek nog meer aan ruimte en aandacht gewonnen te hebben. Bij Scott stootten we nog op de Plasma van pro-triatleet Sanne Swolfs, al was nog niet duidelijk of die in deze kleurstelling blijft. 

Scott Color Monkey

Nog meer Ironman dan bij Color Monkey. Het bedrijf dat bekend staat om zijn paintjobs voor onder andere Oliver Naessen pakte op Velofollies uit met de veelkleurig gespoten triatlonfiets van Koen Lintermans waarmee hij in oktober in Hawaii deelnam.

Verder zagen we ook nog deze Stevens in triatlonversie:

Stevens

Nieuwe smaken bij Innerme

Innerme velofollies

Qua voeding nam Innerme een prominente plaats in op Velofollies. Dirk Baelus presenteerde er zijn nieuwe smaken. De bars en gels van Innerme, volledig op natuurlijke basis, werden er goed gesmaakt door heel wat bezoekers. Bij Nutrisport pakten ze uit met de komst van David, bedenker van de ook al volledig natuurlijke guava-repen Lucho Dillitos die op een bijzonder smakelijke manier zijn concept aan ons uitlegde.

Decca Velofollies

Bioracer haalde een aantal stormtroopers naar zijn stand om de nieuwe Star Wars collectie aan te prijzen. En bij Decca spotten we zowel nieuwe triatlonoutfits als veel aandacht voor vintage designs. Dat exclusieve heavy metal shirt hebben wij al meteen gereserveerd voor 2018… En bij Polar tikten we de OH1 hartslagmeter via puls aan de bovenarm op de kop. Daar lees je binnenkort alles over in een eerste testreview.