Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3MD heerst in SMO-Specialized Run & Bike Eeklo
Multisports

3MD heerst in SMO-Specialized Run & Bike Eeklo

3MD Runbike Eeklo

Voor  de 7de editie van de Run&Bike van SMO-Specialized werd de site aan het Eeklose industrieterrein terug in gebruik genomen. Onder een stralend zonnetje met aangename gevoelstemperaturen mocht het Meetjeslandse SMO-Specialized Triatlon Team meer dan 120 duo’s verwelkomen aan de gebouwen van hoofdsponsor SMO. De deelnemers kregen een zeer afwisselend parcours voorgeschoteld met snelle stukken, houten hindernissen, zandstroken, technische passages en enkele moeilijk berijdbare weilanden.  En dus was de tactische aanpak mogelijk doorslaggevend in deze discipline waar er samen gelopen en gefietst wordt, maar waarbij de atleten ongelimiteerd mogen wisselen en teamwork cruciaal is. 

Meer dan 50 kinderen tussen 6 en 12 jaar maakten voor het eerst kennis met deze discipline en ontvingen allen op het podium een blinkende medaille met een lekkere pannenkoek.  Raf  De Dobbelaere (SMO-Specialized uit Adegem) en Mart Claus (Zomergem) pakten de overwinning in de small-editie. De duo’s  Johannes Metsu met Senne Van der Meersche (Zomergem) en 
Claude Bauwens (Maldegem) en Wouter Detemmerman pakten plaatsen twee en drie.

https://vimeo.com/252143648

Voor de XL-editie was een sterk deelnemersveld afgezakt naar het Meetjesland met heel wat Meetjeslandse teams aan de start. Het waren 3MD-triatleten Vincent Van de Walle en Pamhiel Paryn die de overwinning pakten bij de heren. Het eerste Meetjeslandse duo was Eskill De Witte (St-Laureins) met de herptredende Bart Borghs van de thuisploeg op een 6e plaats. 

Bart Borghs Runbike EekloBij de mixploegen waren Frank Kivreyn en Stefanie Adam het snelste triatlonkoppel. Ze zorgden zelfs voor een 24e plaats in het algemeen klassement. Ook bij de dames was er winst voor 3MD. De Dendermondse Triatlon Club zette een sterk duo in met Frauke Timmerman en Sofie Van den Ponseele.

Even uit de comfortzone

“Een stevige winterprik voor de multisporters uit de streek, ideaal om hen even uit de comfortzone te halen in hun winterslaap.  We zagen een mooie wedstrijd en veel strijdlust in de verschillende categorieën. Leuk om te zien dat vandaag ook meer dan 50 jeugdatleten de weg vonden naar deze alternatieve wedstrijdvorm in duo. Ook de familieduo’s en bedrijven vinden stilaan de weg naar deze uitdaging in duo. Bedankt aan de eventpartners, stadsbestuur Eeklo en medewerkers voor het slagen van het evenement.” aldus voorzitter Frank Oosterlinck.

De volgende organisatie van SMO-Specialized is de traditionele Boerekreektriatlon. Die schuift een stuk naar voor op de kalender en gaat in 2018 door op zondag 20 mei.