Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blijven plakken bij Vuelta Turistica – 3athlon.be goes Calpe 1
Nieuws

Blijven plakken bij Vuelta Turistica – 3athlon.be goes Calpe 1

Gert-Jan Calpe Ridley

Zoals je via onze sociale mediakanalen mogelijk al hebt gezien, vertoeft ons 3athlon.be team met reporter Gert-Jan D’haene en fotograaf Mario Vanacker in Calpe bij Vuelta Turistica. Met Sofie Goos rijdt Gert-Jan er een exotische editie van De Rit. Daarnaast wordt de streek ook verkend en tussendoor wordt er getraind op zwemmen, fietsen en lopen om Calpe als lokatie van een triatlonstage te checken. Dagelijks proberen we jullie dan ook een korte kijk te geven in de 3athlon.be dag in het zuiden van Spanje… Dag 1 zit er op en ons team zat alvast niet stil na de heenreis…

Na een eerste nacht in het Diamond Beach Hotel trok onze redacteur richting het ‘Vuelta Turistica’ van Inge en Jurgen (Van Goolen) om er de jeugdselectie van Team Belgium op de voet te volgen voor ook hun eerste fietsrit deze week. Meteen was het ook de absolute vuurdoop van de gloednieuwe Ridley Fenix SL waar Gert-Jan vanaf nu zal op te zien zijn. Jurgen Van Goolen nam de groep op sleeptouw voor een rit die via de kustlijn naar het Noordelijker gelegen Dénia ging om zo via het binnenland terug Calpe binnen te rijden.

Gert-Jan Inge Calpe

Dat ‘Vuelta Turistica’ meer dan zomaar een fietsarrangement is, bewijst het warm gevoel dat er binnen heerst wanneer je de zaak van ons Belgisch koppel binnenwandelt. De koffiemachine draait op volle toeren, dolenthousiaste gastvrouw Inge Van den Broeck heeft altijd een leuke babbel klaar en er bovenop is er technieker Jef de Batist die iedere fietsfanaat met raad en daad bijstaat nadat hij zelf ook wat kilometers in de benen heeft… Alles is er aanwezig om na je rit even te blijven plakken en gezellig met z’n allen samen het WK Cyclocross in de sofa te volgen. Dat de immer vrolijke Sofie Goos het gezelschap komt vervoegen kunnen we alleen beschouwen als de figuurlijke kers op de taart.

Ons team blijft evenwel niet berusten en zal proberen iedere dag af te sluiten met een interessant gesprek bij het vallen van de avond. De spits afbijten voor deze reeks doen we met een grote Belgische belofte Jonathan Wayaffe. Zijn verhaal lees je hier binnenkort.