Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brownlee wint overtuigend, Odeyn 18de in 70.3 Dubai
Alistair Brownlee wint IM 70.3 Dubai 2018 (foto: Ironman)
Nieuws

Brownlee wint overtuigend, Odeyn 18de in 70.3 Dubai

Alistair Brownlee wint IM703Dubai

Alistair Brownlee heeft vrijdagmiddag zijn concurrenten verpulverd in de 70.3 Ironman van Dubai. De tweevoudige olympische kampioen kampte vorig seizoen met een heupblessure en na zijn optreden in The Championship van Challenge Family was het ruim een half jaar wachten op een nieuwe uitschieter op de halve afstand. Die kwam er vrijdag in de halve triatlon van Dubai, met een meer dan overtuigende zege tegen Sven Riederer en Ruedi Wild. Onze landgenoot Seppe Odeyn werd 18de in zijn heroptreden op het hoogste niveau.

Seppe Odeyn verlegt in 2018 opnieuw de focus naar triatlon, nadat de Orca wetsuits-vertegenwoordiger in 2017 nauwelijks in het water had gelegen. De 70.3 Ironman van Dubai moest een eerste test worden, maar zoals verwacht verloor hij veel terrein in de 1.900 meter zwemmen. Waar Johann Ackermann en Alistair Brownlee na 22’34 uit het water kwamen, volgde Seppe op meer dan acht minuten van de twee leiders. In het fietsen hield hij er een gemiddelde van 41,5 km/h op na en met een halve marathon van 1u15’29 werd hij 18de in 4u01’08. Dat was op ruim 25 minuten van de olympische kampioen. Brownlee wachtte vrijdag op niemand en draaide vanaf de eerste kilometers op de fiets het gashendel volledig open, zodat zelfs Ackermann, toch een van de sterkste fietsers in het circuit, sterretjes zag.

Ook in de halve marathon bleef Alistair een hoog tempo aanhouden. Hij won overtuigend in 3u35’30 en was meer dan zes minuten sneller dan de Zwitsers Sven Riederer en Ruedi Wild. De 70.3 Ironman van Dubai was de eerste van een reeks van drie wedstrijden voor de Triple Crown. Wie drie keer zegeviert, pakt een prijzenpot van 1 miljoen dollar. 

Bij de vrouwen won Anne Haug. De Duitse zegevierde in 4u00’25 en was bijna vijf minuten sneller dan de Britse atletes Sarah Lewis en Holly Lawrence.

Koeno sneuvelt op 2 seconden van goud

Seppe Odeyn, Koen Lintermans en coach Stefaan op selfie in Dubai :-)
Seppe Odeyn, Koen Lintermans en coach Stefaan op selfie in Dubai 🙂

In de M35 categorie kregen we een bijzonder spannende strijd met onze landgenoot Koen Lintermans in een hoofdrol. Hij maakte in de halve marathon bijna driekwart minuut goed op de Zwitser Rafael Wyss, maar kwam finaal twee seconden te kort om goud te pakken in zijn age group. Met een eindtijd van 4u01’40 werd hij tweede bij de M35 maar wel derde age grouper overall. Bij de M55 was er wel Belgisch succes. Kris Govers stormde in 4u39’48 naar de winst en een ticket voor het WK 70.3 in Zuid-Afrika. “Ik heb lang als eerste gestaan en dacht een tijdje dat ik mijn age group gewonnen had,” vertelt Koen. “Maar blijkbaar was de Zwitser een paar seconden achter mij vertrokken en in de nettotijd kom ik exact 1 seconde en 74 honderdsten te kort. Dat is sport hé…” aldus de Marketing Event Manager van Chimay.

Julie Moss wint age group

Levende triatlonlegende Julie Moss stond vrijdag ook aan de start in Dubai en ze deed het fantastisch. De triatlete die dit jaar zestig wordt, werd wereldberoemd en zorgde in haar eentje voor een gigantische boom in triatlon door haar legendarische finish in de Ironman van Hawaii in 1982. Vrijdag pakte ze een overtuigende overwinning bij de F60. De Amerikaanse won haar age group in een tijd van 5u08’02. Ze stapte na 33 minuten uit het water, deed 2u30 over de 90 km fietsen en liep de halve marathon nog in 1u55!