Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nuyes meteen in top-10, De Keyser beste Belg in World Cup Cape Town
Richard Murray wint in Cape Town 2018 (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Nuyes meteen in top-10, De Keyser beste Belg in World Cup Cape Town

Richard Murray Cape Town 2018 Tommy Zaferes
Richard Murray wint voor eigen volk (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Zondag is in het Zuid-Afrikaanse Cape Town het ITU World Cup seizoen 2018 van start gegaan. Christophe De Keyser was in het zwemmen en op de fiets meteen op de afspraak in de kopgroep. Maar in het lopen waren onze Belgen nog niet top. Bij de vrouwen startte Kirsten Nuyes sterk met meteen een eerste top-10 op wereldbekerniveau.

Kirsten Nuyes komt internationaal uit voor Nederland. De triatlete uit de Noorderkempen heeft de dubbele nationaliteit en hoewel ze in het oranje uitkwam in de ITU World Cup waren het vooral de Belgische supporters die uitkeken naar een eerste topresultaat. Kirsten is één van de jonge poulains van Marc Herremans in het Cecemel-Sportoase-185 triatlon team. Ze verbaase in Zuid-Afrika vriend en vijand door op korte afstand van de wereldtoppers te finishen. Het leverde haar een schitterende top-10 plaats op. Kirsten werd negende in 1u00’07 op nauwelijks 23 seconde van Rachel Klamer die de eerste Nederlandse werd op de zesde plaats. Voor Rachel is Zuid-Afrika haar tweede thuisland, maar ze kon geen bepalende rol spelen voor de strijd om de overwinning, omdat ze de vlucht van de dag nipt miste.

De zege ging naar Vicky Holland die het haalde van de ook al Britse Non Stanford en de Hongaarse Zsanett Bragmayer. Zij maakten, samen met de Nederlandse Rani Skrabanja, deel uit van een selecte kopgroep van zeven vrouwen. Skrabanja was samen met Nuyes en Klamer rond de tiende positie uit het water gekomen maar door een goede wissel zat zij meteen vooraan toen de kopgroep een kleine kloof kon slaan. Het groepje Klamer-Nuyes probeerde nog aan te klampen maar de vogels waren al gaan vliegen. 

Bij de mannen kregen we een heel ander scenario. Onze landgenoot Christophe De Keyser stapte na thuisatleet Henri Schoeman als tweede uit het water en maakte deel uit van de kopgroep. Noah Servais en Erwin Vanderplancke volgden op een halve minuut en zaten in de achtervolgende groep. In het lopen bleek Richard Murray voor eigen volk een klasse te sterk. Christophe De Keyser volgde na de eerste ronde nog in achtste positie, maar CDK moest nog een paar atleten voor zich dulden in de slotfase. In 53’34 werd hij 14de, op 1’19 van winnaar Murray. Schoeman werd op 24 seconden van zijn landgenoot tweede en de Oostenrijker Lukas Pertl pakte de derde plaats. Ook Marco Van Der Stel deed het uitstekend. Met een goed loopnummer snelde hij naar de zesde plaats. CDK werd 14de. Noah Servais is nog niet helemaal pijnvrij maar liep toch nog naar een 20ste plaats en Erwin Vanderplancke pakte de 23ste plaats. 

“Ik dacht, ik ben verkeerd aan het zwemmen”

Christophe De Keyser was gematigd tevreden na zijn eerste wereldbeker van het seizoen. “In het lopen miste ik nog ritme en het was ook erg warm. Dat kon dus nog beter, maar mijn zwemmen was wel top. Aan de eerste boei lag ik nog eerste en ik dacht zelfs, ik ben verkeerd aan het zwemmen 🙂 Maar dan kwam Schoeman me voorbij en heb ik nog zo goed mogelijk geprobeerd hem te volgen. Al tijdens het fietsen had ik last van de warmte,” aldus CDK.

Cape Town2018 results