Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Challenge Roth van mijn bucket list strepen” – Sofie Goos
Sofie Goos geniet van de omgeving in Calpe (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

“Challenge Roth van mijn bucket list strepen” – Sofie Goos

Sofie Goos geniet van de omgeving in Calpe (foto: Mario Vanacker)
Sofie Goos geniet van de omgeving in Calpe (foto: Mario Vanacker)

Onze 3athlon.be redacteur-atleet Gert-Jan D’haene trok een week naar Vuelta Turistica in Calpe, sinds een jaar ook de verblijfplaats van Sofie Goos. Naast veel trainen nam hij er ook de tijd om met La Goos vooruit te blikken op haar seizoen 2018. De Sportoase-Brunel triatlete heeft een primeur voor ons. Voor het eerst in haar carrière verschijnt ze begin juli aan de start van een van de meest legendarische triatlons ter wereld. “De Challenge van Roth stond nog op mijn bucket list en voor ik stop met triatlon, wil ik die zeker doen…”

Sofie voelt zich ondertussen thuis in Calpe. “Normaal hadden we voorzien om een half jaar in Calpe te blijven. Maar het is hier ideaal om te trainen en mijn partner Jef heeft hier zijn bezigheid als fietsgids bij Vuelta Turistica. Eigenlijk hebben we het hier heel goed, dus hebben we het verlengd met nog een jaar. We zitten hier op ons gemak…” Calpe is ideaal om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dat bestaat voor Sofie in de eerste helft van het jaar vooral uit halve triatlons, zowel Challenge als Ironman, maar op 1 juli volgt al haar eerste piek van het seizoen. “Mijn hoofddoel wordt op 1 juli de Challenge Roth. Die heb ik nog nooit gedaan en staat eigenlijk wel op mijn bucket list. Voor ik stop met triatlon, wil ik die zeker doen. Daarom wil ik die al dit jaar doen en daar kijk ik wel naar uit.” Vorig jaar won Bart Aernouts deze op Hawaii na oudste triatlon ter wereld…

Kalmar al op plan in jaar van incident

“Een tweede hoofddoel is de Ironman van Kalmar. Die stond al op de planning in het jaar van het incident en die heb ik toen niet kunnen doen, maar ik heb wel gehoord dat het een hele mooie wedstrijd is en dat is dus een mooie uitdaging ook voor dit jaar.” Gert-Jan wil nog weten of ze met een goeie Ironman Kalmar de deur op een kier houdt voor kwalificatie voor Hawaii. “Nee, Hawaii is voor mijn geen doel meer. Ik denk dat ik er voor mij genoeg geweest ben en ik weet dat het een belangrijke wedstrijd is, maar die ligt mij gewoon niet. Er zijn nog heel veel andere mooie wedstrijden die ik nog wil doen,” aldus La Goos.