Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glen Laurens en Rik Thijs nek-aan-nek in Hofstade
Duathlon

Glen Laurens en Rik Thijs nek-aan-nek in Hofstade

Hofstade 2018 Rik Thijs Glen Laurens
Grote kopgroep na de start in Hofstade (foto: Cross Duatlon Geel-Bel)

In Hofstade aan het Bloso-domein kregen we zondag in de cross duatlon een gelijkaardig scenario als in de Inferno in Westende. Ook in Hofstade kregen we een spannende tweestrijd en ook hier bracht de tweede run de beslissing tussen Glen Laurens en Rik Thijs, al deed Mathias Cloostermans er alles aan om het gat te dichten. Bij de vrouwen was Soetkin Vertenten sterker dan ex-wielrenster Else Belmans.

Belmans zette sinds twee jaar de stap richting triatlon maar in de cross duatlon discipline moest ze zondag haar meerdere erkennen in specialiste Soetkin Vertenten. Die haalde het vlot bij de vrouwen in 1u19’55. Belmans kwam als tweede binnen na 1u23’53. De derde plaats was voor triatlete Elise Scheerens in 1u25’00.

Bij de mannen kregen we een snelle eerste run, waarin Glen Laurens en Rik Thijs het voortouw namen, samen met Rik Deckx. Groot was het verschil niet, maar de ex-Belgische kampioen duatlon Laurens en meervoudig podiumfinisher in de Hel van Kasterlee Thijs bleven de concurrentie ook in het mountainbiken voor. De enige die er nog enigszins in slaagde om terug te komen was Matthias Cloostermans. Op de mountainbike zag hij de twee in de slotfase voor zich uitrijden, maar hij kreeg het gat niet helemaal dicht. In de slotrun moest hij de twee opnieuw laten gaan. En dus kregen we een langgerekte spurt tussen de twee leiders. Laurens was daarin de snelste. De Domo-Scott atleet haalde het in 1u08’34. Slechts 14 seconden later kwam Rik Thijs als tweede over de streep. Cloostermans werd derde voor Sander Lesage en Rik Deckx.

Hofstade uitslag 2018