Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende tweestrijd in Inferno cross duatlon
Duathlon

Spannende tweestrijd in Inferno cross duatlon

 

VDBuverie podium Inferno

Hans Van den Buverie heeft aan het strand van Westende de Inferno cross duatlon gewonnen na een spannend duel met Kristof Declerck. Het waren ideale omstandigheden in de wedstrijd van Sandman Events. De zon scheen overvloedig en de temperatuur steeg tot 9° terwijl er nauwelijks wind stond. Het parcoursrecord van titelverdediger Kris Coddens, die met een gebroken elleboog langs de kant moest blijven, ging dan ook aan diggelen. Ook op de korte afstand kregen we een spannende strijd met vijf, maar Robin Schuermans bleek de snelste loper.

Inferno light podium

Voor Bientje was het eindelijk de eerste echt grote overwinning en dat tussen een sterk deelnemersveld. Schuermans was na 2,5 km lopen al sneller dan de rest maar in het mountainbiken kwam specialist Maxim Gosseries naar de leiding. Bientje nam in de slotrun het commando over. Jaryd De Mooij probeerde nog aan te klampen, maar dat was vergeefse moeite. Schuermans won voor De Mooij en Gosseries. Bij de vrouwen was een lichtgekwetste Birgit Wauters de snelste. Door haar blessure stapte ze van de lange afstand over naar de Light. Daarin klopte ze Hannah Verhaeghe. 

Leiders Inferno XL 2018

Op de lange afstand moest er 5 km gelopen worden, 40 km gefietst op de mtb en nog eens 10 km gelopen. Hans Van den Buverie en Kristof Declerck waren de twee topfavorieten en zij namen meteen het voortouw. Ook in het mountainbiken gaven ze elkaar geen duimbreed toe en dus moest de laatste run uitsluitsel brengen. Tot het ingaan van de slotronde bleef het verschil erg klein maar toen slaagde Van den Buverie er in om een definitief gat te slaan. Na zijn tweede plaats vorig jaar pakte hij nu de verdiende overwinning. Kristof Declerck werd knap tweede en 12B04 ploegmaat van de winnaar, Benjamin Verlet, pakte de derde plaats. Helleveeg Ward Vander Meiren pakte de vierde plaats en de Nederlandse topatleet Peter Res werd vijfde en pakte daarmee de zege bij de masters.

Vrouwen XL Inferno

Bij de vrouwen ontbrak favoriete Deborah Ghyselen en daardoor kregen we een open strijd. Die strijd werd gewonnen door Delphine Vanneste. Anouk Vanhoutte pakte de tweede plaats en Kim Verstappen werd derde. 

Yeray Luxem met Leen Leysen naar winst

Ook in duo werd er gestreden om de overwinning. Thuisploeg Moeder Lambik pakten de eerste en de derde plaats, met Maarten Himpens en Reinbert Van Acker als winnaars. In de mixed categorie ging de zege naar Yeray Luxem, vorig jaar nog winnaar van de Light maar nu door blessure in duo gestart, en de heroptredende Leen Leysen die als Team Brent, vernoemd naar hun zoontje, aantraden.