Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook cross duatlon in Jurbise helemaal top
Duathlon

Ook cross duatlon in Jurbise helemaal top

Jurbise 2018

Ook onder de taalgrens werd er zondag aan cross duatlon gedaan. En net zoals in Hofstade en Westende was de zon volop van de partij in Jurbise. Bovendien kregen we ook daar een mooie strijd tussen Vlaming Kevin Strubbe en de Franse cross triatleet Robin Tournant. Bij de vrouwen was het Frankrijk boven…

Onder een stralend winterzonnetje stonden 240 deelnemers aan de start van de 9de crossduatlon te Jurbise. De afstanden van deze sprintduatlon zijn 4-23-2. De organisatie is in handen van TCDM (Triathlon club de Mons) en was terug een schot in de roos. Het parcours bleef grotendeels hetzelfde als de voorgaande jaren en was 90% offroad en terug gespekt met enkele pittige beklimmingen. Om 11u10 klonk het startschot en vlogen de 240 deelnemers doorheen de bochtige, smalle bospaadjes. Na 500 meter liep de jonge Fransman Robin Tournant, die zich vorig jaar tot Europees kampioen Xterra U23 wist te kronen en die heel wat wedstrijden in België doet, al weg van de concurrentie. Hij bereikte dan ook de wisselzone met een 20tal seconden voorsprong op TriGt topper Sylvain Denis en Boris Rolin. Nog 20 seconden later volgde een select groepje met Tim Vijverman, Wim de Coene (Belgisch- en Vice Wereldkampioen duatlon op de weg), Nicolas Marin en Sylvain Versierd (beiden van het Franse ‘Valenciennes Triathlon Team).
 
Het fietsparcours stuurde de atleten via de golfterreinen het bos in. Op sommige plaatsen was het bospad enorm kapot gereden door enkele grote traktoren. Dit maakte dit technische parcours net nog iets zwaarder. Na 1 ronde fietsen had Tournant al 1 minuut voorsprong op de, uit de achtergrond komende, Svensson atleet Kevin Strubbe en Denis. Kort erop volgde Rolin. Daarachter zaten Vijverman, Mathias Evrats en de Coene kort bijeen. Tournant begon als eerste aan de afsluitende looproef. Strubbe, die de snelste fietstijd wist te rijden kwam tot op een minuut maar kon de Fransman niet meer bedreigen.
 
Podium Jurbise Kevin Strubbe
 
 
Voor plaats drie was het nog spannend maar Rolin kon de afsluitende 2 kilometer net iets sneller afwerken dan Vijverman. de Coene finishte als 5de voor Romain Denis. Sylvain Denis zakte in de tweede fietsronde weg naar een 4de plaats en kreeg toen ook nog af te rekenen met technische problemen. Hij finishte uiteindelijk als 41ste. Bij de vrouwen stond geen maat op de Française Olivia Peytour van het ‘Go Fast Armentières’ team. 5’30” later liep Marie Debroux als 2de binnen. Perinne Goldman vervolledigde het volledig Franse dames podium.
 
Volgend jaar is de ‘Duathlon Vert’ aan zijn 10de editie toe. De organisatie liet ons weten dat ze daarvoor iets speciaals willen doen. De gedachten gaan richting lange afstand.
 
Met dank aan Kevin Strubbe voor het uitgebreide verslag.

Uitslagen Jurbise