Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aerohelm ook voor drafting triatlons – Kask Infinity
Gear

Aerohelm ook voor drafting triatlons – Kask Infinity

9_12_infinity_sim_3D_22

Sinds dit voorseizoen beschikken we bij de 3athlon.be redactie over een selectie aero road helmen die we voor jullie uitgebreid onder de loep zullen nemen. Starten doen we met de door Team Sky geliefde Kask Infinity. De keuze voor een aero road helm is voor de triatleet zeer voor de hand liggend: geen lang uitsteeksel aan de nekzijde waardoor het constant trainen met deze helm een meer comfortabele zaak wordt en daarnaast beschikt deze soort helm toch over een aerodynamische look die je ook perfect kan dragen voor triatlonwedstrijden. En dus kan het zo maar eens dat de aero roadhelm de nieuwe standaard wordt… 

 

Looks

De Inifinity heeft een opvallend design door zijn (schijnbaar) volledig gesloten frontale oppervlakte. Er zijn initieel twee kleine luchtinlaten zichtbaar, waardoor het lekker agressief oogt. Het meest opvallende feature is de schuif op de bovenkant van de helm. In geen tijd en zonder moeite kan je van een volledig gesloten aero helm overgaan naar meer standaard ventilatie gaten. De helm is alles behalve een champignon op je hoofd. Door de spitse voorkant zien zelfs de smalle koppies er ietwat acceptabel uit in de Infinity.

De kleurcombinaties zijn legio. Met 10 verschillende combinaties is er voor ieder wat wils, van sober mat zwart naar flashy baby blauw. Alleen jammer dat er geen 3athlon.be oranje versie bij zit… 🙂

Pasvorm

De beschikbare maten in de Infinity zijn licht tegenvallend. M (52-58cm) en L (59-62cm) laten, wiskundig gezien, een zeer ruime interpretatie voor de mensen met een kleine hersenkoffer. Ik hoor hierbij, maar toch dien ik toe te geven dat ik er niet uitzie als Toad. De Nintendo liefhebbers zullen zich wel een beeld kunnen vormen.

kask-infinity-2_1

Verluchting

We hebben het eerder al aangehaald, er is de keuze tussen de open en de gesloten schuif. Met enerzijds twee kleine inlaten en anderzijds twee kleine en drie grote inlaten. Tijdens de testritten in januari en februari hebben we gemerkt dat de gesloten schuif genoeg warmte geeft om geen extra muts nodig te hebben. Meer zelfs, tijdens intensieve blokken werd dit zelfs al een tikkeltje te warm (niet dat ik een referentie ben, ik stop namelijk met functioneren vanaf 25°). De geopende schuif gaf op dat moment voldoende verluchting, zonder het gevoel te geven dat je haar er af zou vriezen. De bedenking die we hierbij maken is dat dit in de zomer waarschijnlijk onvoldoende zal zijn.

De binnen voering van de helm is 3D Dry Padding. De naam spreekt voor zich, maar we kregen nooit het gevoel een natte dweil op ons hoofd te hebben tijdens de rit. Een pluspunt geleverd door de Sanitized Treated Fabric.

 

Sluitingssysteem

Hier valt weinig op aan te merken. Het is een standaardclips die op de meeste helmen te vinden is. Waar wel veel op aan te merken is, is het Eco-Leather Chinstrap. Dit kinstuk is simpelweg heen en weer gewoven door de sluiting en tegengehouden door een bandje. Maar het materiaal is top! Zacht en comfortabel zoals we nog nooit hebben meegemaakt. Om de oren zijn geen schuivertjes ingewerkt, weinig mogelijkheden tot aanpassen hier dus.

18

Draagcomfort

De helm beschikt over het standaard draaisysteem om de binnen omtrek aan het hoofd aan te passen. Maar de Kask Infinity gaat nog een stapje verder, Octo-Fit. Hij beschikt ook over een schuifsysteem om de binnenkant aan te passen aan de ronding van je achterhoofd. Voor de dames heeft dit wel wat implicaties: afhankelijk van de hoofdvorm kan het soms moeilijk zijn een staart door het gat gewrongen te krijgen. Onze lieftallige assistente wist ons te vertellen dat dit met een wedstrijdvlecht geen probleem is. Meer zelfs, dat de helm nog dat tikkeltje meer comfortabel zit met een wedstrijdvlecht.

Zalig helmpje, maar bedenk je standaard T1 handelingen voor je hem aanschaft! Er zijn geen verluchtingsgaten goed genoeg geplaatst om je bril te kunnen fixeren. Het zou zonde zijn om €190 te betalen als je je routine niet wil aanpassen.

Lees hier de volledige in-depth-review