Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Angelo Vandecasteele overtuigt in Enclusa Trail
Multisports

Angelo Vandecasteele overtuigt in Enclusa Trail

Angelo Vandecasteele Enclusa

Het parcours van de Enclusa Trail in Kluisbergen lag er hardbevroren bij en dat zorgde voor snelle tijden op alle afstanden. Aangezien we dichterbij het nieuwe triatlonseizoen komen, zagen we tussen de trailrunners veel bekende tri- en duatlon gezichten. Angelo Vandecasteele liep een snelle 15 km en pakte de overwinning. Ook Pieter Sacré mocht mee op het podium. Op de 11 km deden Hans Omey en Marjolein Truyers het uitstekend.

Angelo Vandecasteele wil absoluut kampioen worden

CHarlotte De Wilde Enclusa

Met een eindtijd van 55’16 was Angelo Vandecasteele duidelijk een klasse te sterk voor de concurrentie op de langste afstand, de 15 km. De vice-Belgische kampioen duatlon haalde het voor Koen De Veylder en 3Kant Lovendegem atleet Pieter Sacré. De duatleet is dus al vroeg in vorm. “Ik train sinds korte tijd bij Sven Van Luyck en de vorm zit al goed. Al heeft Sven met mij vooral hard gewerkt aan het fietsen. En hij heeft me ook al proberen te overtuigen om deel te nemen aan de duatlon van Alpe d’Huez, al voel ik me zelf nog niet echt een klimmer (lacht). Maar de focus ligt dit jaar absoluut op het Belgisch kampioenschap duatlon. Na een aantal tweede plaatsen wil ik dit seizoen absoluut voor de nationale titel gaan,” aldus Angelo. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Charlotte De Wilde. De partner van Belgisch kampioen triatlon Arthur De Jaegher haalde het vlot in 1u04’38. Lieselot De Veylder werd tweede en Anne Zijderveld pakte de derde plaats.

Marjolein Truyers alweer op podium

Marjolein Truyers 2de Enclusa

Triatlete, dokter en trailrunner… Marjolein Truyers is van alle markten thuis. In de Ardeense wedstrijden van Sportevents stond ze al eerder op het podium maar nu mocht ze opnieuw naar het podium in Kluisbergen. Op het snelle parcours van het Kluisbos pakte ze een achtste plaats overall in 48’53, maar dat leverde slechts zilver op omdat Anneleen Vande Riviere een supersnelle wedstrijd neerzette. Zij werd zesde overall in 47’28. Louise Vanderhaeghe werd derde.

Hans Omey wil starten in Berismenil

Hans Omey Enclusa

Bij de mannen stond er geen maat op Hans Omey. In 42’36 was hij bijna drie minuten sneller dan Jari Welkenhuyse. Ook diens kameraad Stijn Sabbe deed het uitstekend met een vierde plaats. “Ik dacht dat ik voor de vijfde plaats liep en heb rustig uitgelopen. Had ik geweten dat ik vierde liep, dan had ik misschien nog net iets harder kunnen strijden om alsnog op het podium te finishen”, aldus Stijn, die nog vertelde dat hij in 2018 geen halve triatlons meer plant, maar weer meer op de sprint- en kwartafstand focust.

Voor Hans Omey was het een mooie generale repetitie voor de Team Trail in Berismenil over een paar weken. “Al weet ik nog niet zeker of ik daar aan de start sta. Henk moet namelijk werken. Als ik geen gepaste, goeie vervanger vind voor Henk voor de team trail kan het zijn dat ik Henk alsnog probeer te overtuigen om samen aan de Grand Raid mee te doen op zondag,” aldus Hans.

Jo Van Den Brulle Enclusa

De 7 kilometer ging naar Jo Van Den Brulle en Leen Claus.

Uitslagen Enclusa Trail