Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete pakt zilver bij juniores op BK veldlopen
Multisports

Triatlete pakt zilver bij juniores op BK veldlopen

Laura Swannet zilver BK veldlopen

Triatlete Laura Swannet heeft voor een stevige stunt gezorgd. Het jeugdtalent uit Beerse deed in voorbereiding van haar triatlonseizoen mee aan het BK veldlopen en ze pakte meteen een zilveren plak. Twee weken geleden was ze nog met de Belgische jeugdselectie aan de slag op stage in Calpe bij Vuelta Turistica. Daar werd blijkbaar een goeie basis gelegd want op nauwelijks negen seconden van de kampioene werd ze tweede bij de juniores in Brussel.

Het lopen is al een tijdje de beste discipline van Laura Swannet. Dat liet de Kempische vorig jaar nog zien op het wereldkampioenschap triatlon in Rotterdam. Zondag had ze een goeie wedstrijd in Brussel. In het voorprogramma van de cross cup mocht ze bij de meisjes juniores aan de slag. Specialiste Mathilde Deswaef bleek net nog iets te sterk. Zij pakte de Belgische titel in 15’37. Negen seconden later kwam Laura in 15’46 als tweede over de streep. Femke Speelman-Rooms werd derde. 

Xenia Luxem in beeld

Renee Eykens werd kampioene op de korte cross en Imana Truyers pakte de titel bij de seniores. Bij de mannen was het goud voor Isaac Kimeli. De titel op de korte cross ging naar Jeroen D’Hoedt. Bij de dames seniores nog meer bekend volk. Xenia Luxem trok de spikes nog eens aan en liep naar een knappe 23ste plaats, zoals je kan zien in onderstaand filmpje van Rudy Luxem. Vincent Bierinckx werd 19de op de lange cross, Jan Petralia 18de op de korte.