Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Baeyens en Vermeylen winnen in Bergen op Zoom
Multisports

Baeyens en Vermeylen winnen in Bergen op Zoom

Lars Baeyens Bergen op Zoom 2018

In Bergen op Zoom ging zaterdag de tweede manche door van het Frijters Zwemloop Circuit. Waar de Belgen traditioneel heersen vlak aan de grens, doorbrak Syb De Jong die hegemonie. Nadat hij vorig jaar de 250-2,5 won maakte hij zaterdag met succes de overstap naar de 500-5. Op de lange afstand was er wel Belgisch succes voor Lars Baeyens. En Jolien Vermeylen was de beste vrouw op de korte.

Syb De Jong legde vorig jaar met een zwemtijd van 3’02 op de 250 meter de basis voor zijn zege op de korte afstand. Zaterdag zette hij 6’13 neer op de 500 meter. Het jonge talent uit Teteringen volgde op een handvol seconden van de Belgische leider Stef Coninx. Die moest Syb al snel voor zich dulden in de 5 km lopen. Chris Steenbakker ging nog in achtervolging maar kwam 21 seconden te kort en werd tweede. Winst dus voor Syb, Steenbakker tweede en Stef Coninx derde. De triatleet uit Wuustwezel gaat in het klassement aan de leiding, voor Sem Lazaroms.

Bij de vrouwen is die leidersplaats voor Jolien Vermeylen. De triatlete uit Averbode pakte na Vlissingen nu ook vlot de winst in Bergen op Zoom op de 500-5. We kregen overigens een herhaling van het volledige podium met Eva Cornelisse op 2 en Nelleke Baldé op 3.

Arno Lambrecht aan de leiding

Op de lange afstand krijgen we de verrassende zwemmer van het Kortrijkse KZK aan de leiding van het klassement. Arno Lambrecht kwam na een scherpe 12’06 als eerste uit het water na 1.000 meter zwemmen, met in zijn voeten zijn landgenoot Lars Baeyens. Ook in het lopen bleef Lambrecht het goed doen, maar hij was geen partij voor Baeyens die voor zijn nieuwe ploeg Solidpharma Triteam de zege behaalde. Lars won in 48’36. Op meer dan twee minuten kwam Lambrecht als tweede over de streep. Sander de Bart was de beste Nederlander op de derde plaats.

Lynn Lossie was de enige vrouw die onder het uur bleef op de lange afstand. Ze won vlot in 59’34 voor Petra Sloots (1u01’20) en Emke Erpelinck (1u03’32). Met twee tweede plaatsen gaat Petra Sloots aan de leiding van het klassement.

Uitslagen Zwemloop Bergen op Zoom