Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwift op de loopband, what’s next?
Gear

Zwift op de loopband, what’s next?

Zwift Run

In oktober 2016 stond onze hoofdredacteur Hans zich in Hawaii op een doordeweekse ochtend in het zweet te lopen op Alii Drive, al kwam hij toen geen meter vooruit. Bij de stand van Zwift mocht hij als één van de eersten het prototype van de Zwift uittesten. Bij een temperatuur van 30 graden op een loopband staan, het leek ons toen vreemd. Zeker om toen als eenzame loper op Zwift tussen de slalommende fietsers te lopen. Maar Colonel Sanders bewees met zijn prachtprestatie in Kona vorig jaar dat een half jaar binnen trainen op de smarttrainer ook zijn resultaten afwerpt. Ondertussen heeft Zwift zijn runapplicatie verder uit ontwikkeld en stelt het in 2018 Zwift Run voor, met zijn eigen loopparcoursen. Door middel van een ANT+ of bluetooth compatibele run-pod kan je Zwift Run nu gratis gebruiken op elke loopband.

Zwift richt zich naast het fietsen nu ook op de lopers en de triatleten onder ons. En dat is goed nieuws. Nadat we vroeger uren lang de ene film na de andere verslonden wanneer we onze fietstraining binnenskamers afwerkten, werd de oplossing gevonden om dit samen in groep te doen voor het scherm. Trainingsritten werden georganiseerd, klassiekers werden betwist en elkaar los uit de wielen rijden op een nijdige klim was vanaf nu ook mogelijk op Belgische bodem. Zelfs meet and greets werden georganiseerd om met je held het virtuele terrein in te duiken en ook voor de ploegvoorstelling van Lotto-Soudal in Oudenaarde (men and ladies) werd volop de kaart van Zwift getrokken. Maar nu zal ook wellicht de uitverkochte marathon van Berlijn of een 10km wedstrijd dus op de loopband kunnen uitgevochten worden. Dat dit als een totale verassing komt zal je ons niet horen zeggen maar het was alleen de vraag: wanneer? nu dus!

De testversie van Zwift Run was al beschikbaar voor betalende Zwift-leden, maar dan liep je op hetzelfde parcours als de wielrenners. In de nieuwe versie van Zwift Run kan je kiezen uit een aantal tot de verbeelding sprekende parcours. Je kan je trainingsprogramma toepassen of je kan in groep lopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door deze revolutie toont Zwift aan steeds meer in te spelen op triatlonsport. Houd deze site in de gaten voor een nieuwe Zwift ontwikkeling voor de duursporters…

Zwift Run in België bij TS Bikes

Bedoeling is om ‘Zwift Run’ in 2018 verder uit te breiden naar een breder platform met groep workouts naar analogie wat het indoor fietsen doormaakte. Met Stephan Tytgadt (TS-Bikes) beschikt Zwift nu ook voor België over een eigen Country Representative.

Op dinsdag 27 februari om 19.30 stelt hij de officiële Zwift run voor in aanwezigheid van de pers in Sport&Spine Ninove met niemand minder dan topatleet Seppe Odeyn die als kersvers Zwift-ambassadeur Zwift Run zal voorstellen aan het publiek. Ook 3athlon.be zal bij deze voorstelling niet ontbreken om dit gebeuren live met jullie te kunnen delen!

Meer info vind je op de website van Zwift.