Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie verdedigt Belgische eer in de Tijdrit Almere?
Nieuws

Wie verdedigt Belgische eer in de Tijdrit Almere?

Op 31 maart worden de polders van Almere Hout opnieuw het decor voor de Tijdrit Almere, met als absolute hoogtepunt de Team Time Trial. Tussen de 75 teams bevinden zich meestal veel triatleten, al ontbraken de topploegen vorig jaar om winnaars De Adelaar het vuur aan de schenen te leggen. De wielrenners waren vorig jaar goed voor een gemiddelde van 47 km/u over de 21 km. Voor veel triatlonteams die aan de Nederlandse Teamcompetities en aan de Belgische T3 Series deelnemen, is het een mooie eerste test. Vorig jaar waren de tri- en duatleten van Atom 6 de beste Belgen op een achtste plaats. Wij zijn alvast benieuwd wie dit jaar de Belgische eer zal verdedigen in Almere…

Gemiddelde van 47 km per uur

Deelnemers aan de Duin triatlon en duatlon en aan de Challenge Almere-Amsterdam weten het natuurlijk al langer. De polders in en rond Almere zijn een speeltuin voor de liefhebber van het echte koerswerk, tegen de wind in beuken, een eerlijke strijd op de fiets. Met vijftien startreeksen in de individuele tijdrit (5,5 km voor de jeugd, 21 km op de middenafstand en 42 km op de lange afstand) en nog eens 75 teams die vanaf 14u45 de strijd met elkaar aangaan over 21 km, is de Tijdrit Almere de grootste van Nederland. Vorig jaar werden GWC De Adelaar 1 en 2, met USWV De Domrenner op 3. Het triatlonteam van De Dolfijn Amsterdam werd 7de. Een Belgisch team met triatleten en duatleten Jan Goddaer, Hans Spilliaert, Pieter Tibergijn en Jeroen Demeestere van Atom 6 werd achtste. En dus hopen wij dit jaar op een paar topteams uit de T3 Series en de Eredivisie om het gevecht met de echte wielrenners aan te gaan. Maar dan moet er dus wel een gemiddelde van 47 km/u kunnen gereden worden. De eindtijd op 21 km vorig jaar: 26’49…

Hans Van den Buverie opnieuw voor podium?

De 42 km individueel werd vorig jaar gewonnen door Remco Grasman in een nieuwe besttijd van 53’38. De Belgische triatleet Hans Van den Buverie werd toen derde. De 12B04 atleet bewees pas nog tijdens de Inferno cross duatlon in Westende dat de conditie goed is, maar bij de Oostendse club zitten nog een paar hardfietsers, dus het zou ons niet verbazen als de wit-rood-blauwen dit jaar in team aan de start staan.

De organisatie is in handen van de ervaren ploeg van Start2Finish, die ook het BK duatlon in Almere Duin voor hun rekening nemen. Inschrijven doe je via hun website.

Vorig jaar zag het er zo uit:

En wij vonden nog een mooie impressie van Team DDHT van hun deelname in 2016, met beeld vanop de fiets: