Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dries Matthys sterkste in eigen zwemloop
Multisports

Dries Matthys sterkste in eigen zwemloop

 

Zwemloop Tribe Dries op kop

Zondag 25 februari kwamen heel wat triatleten uit hun winterslaap om hun winterconditie te testen. Twee locaties in Vlaams-Brabant gaven de mogelijkheid hiertoe: diegene die enkel de zwemarmen wilden losgooien waren van de partij op de Swimkap in Kappelle o/d Bos. Als men bijkomend van het winterzonnetje wou genieten in ware veldloop stijl, dan was Tribe uw organisator in Strombeek-Grimbergen. De allerjongsten, een hele Tribe garde, en enkele TDL atleten kozen voor het laatste.

Zwemloop Tribe kids

Tribe kan terugblikken op een goed georganiseerde en erg ludieke editie van hun winterzwemloop. De allerjongsten, de dames en heren van al 6 jaar beten de spits af met 50m zwemmen. Nadat ze zich warm aangekleed hadden mochten ze onder de winterzon 500m lopen op een uitdagend loopparcours dat zeker niet moest onderdoen voor het BK veldlopen een tiental kilometer verderop. Hun voorbeeld werd gevolgd door de leeftijdscategorien 8j, 10j, 12j en 14 jaar.. Ze werden vooruit geschreeuwd door mede atleten, vrienden en familie. Formule 1 geluiden zette de juiste toon wanneer ze voorbij raasden met hun korte (6-10 jarigen) en steeds minder korte beentjes (12-14 jarigen).

Als laatsten was de open reeks aan de beurt. Bij de mannen was het Remco Verbelen die met 4’17” de beste zwembeurt maakte. Het waren Joachim Wera (4’26”) en Dries Matthys (4’27”) die het verschil konden beperken. Lukas Bosmans (TDL) en co waren op achtervolgen aangewezen.

Volledig Tribe podium bij vrouwen

Zwemloop Tribe vrouwen

Het was de jonge Anouk Van Genechten (ZT) die bij de Dames het voortouw nam. Ze klokte uiteindelijk af op 5’18”. Enkel Joni Meere (Tribe) kon het verschil beperken. De rest volgde op ruime afstand.Na een warme douche en wat tijd om zich om te kleden waren de dames eerst aan de beurt voor het loopnummer. Het was Tribe-atlete Jolien Vandemoortele die al snel aan de leiding ging. Zij werd achtervolgd door Joni Meere (Tribe) en iets verder door Kathy De Leu  (eveneens Tribe). In deze volgorde zouden ze ook binnenlopen en dit was ook meteen de einduitslag.

Zwemloop Tribe mannen

De heren maakten het iets spannender. Een groepje van drie ontstond voorin met Lukas Bosmans (TDL), Dries Matthys (Tribe) en Tim Van hamme (Tribe). Het was Dries die met een langgerekte versnelling zijn medevluchters uit de voeten liep bij het ingaan van de laatste kilometer. Zo won hij de loopproef overtuigend. Lukas had de beste sprint in huis en kon zo Tim afhouden voor een tweede plaats in de loopproef. Dit leidde tot een einduitslag waar Dries Matthys overtuigend won en Tim Van hamme beslag legde op de tweede stek. Voor de derde plaats hield Joachim Wera (Tribe) 1” over op Kristof Hendrickx (Tribe). Lukas vervolledigde met zijn knappe loopproef de top 5.

Comeback van kersverse papa Nick

Nick Debusschere Zwemloop Tribe

Het was uitkijken in Grimbergen naar de comeback van een triatlontalent van enkele jaren geleden. Nick Debusschere trok de zwembroek en de loopspullen nog een keer aan en dat resulteerde in een vijftiende plaats. Niet ongebrijpelijk als je weet dat de voormalige topper pas vader geworden is van zoontje Victor. Als zwemtrainer van Tribe kon hij natuurlijk niet ontbreken op de Zwemloop. Maar wij willen hem deze keer vooral feliciteren met de kleine. En we zien hem later nog eens graag terug in een echte triatlon 😉 Nick is overigens een leeftijdsgenoot van Victor Campenaerts en had aan Campenaerts beloofd dat als hij wereldkampioen tijdrijden zou worden, hij zijn zoontje Victor zou noemen. Blijkbaar was een Europese titel daarvoor ook voldoende 😀

Alle fotos van de Zwemloop van Tribe

Alle uitslagen van de Zwemloop van Tribe