Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanuit Ninove joggen in Londen
Gear

Vanuit Ninove joggen in Londen

20180227_193956

Dinsdag avond vond de officiële persvoorstelling van Zwift Run in België plaats te Sport&Spine in Ninove. Georganiseerd door Territory Representative Stephan Tytgadt werd het een avond met demo’s door niemand minder dan Seppe Odeyn, uitleg en de mogelijkheid om vanuit het Pajottenland zelf een loopje te doen in Londen.

“Zwift Run is het exacte equivalent van Zwift, maar dan voor lopers,” legt Stephan uit. “Je kan net zoals in de gekende applicatie vrij lopen, deelnemen aan groepsevenementen, deelnemen aan wedstrijden of gestructureerde workouts uploaden via de ERG modus. Ook de interface is hetzelfde als deze van de fiets variant, met dat verschil dat je automatisch je splits per kilometer op het scherm krijgt.” Bij bepaalde kruispunten kan je kiezen welke richting je inslaat, zo kan je in een paar sessies tijd heel Londen verkennen zonder daarvoor in het vliegtuig of de trein te moeten stappen. Op dit moment gebruikt Zwift Run nog dezelfde parcours als de fietsers, wat soms rare beelden oplevert omdat je plots middenin een peloton aan het lopen bent. Verwacht wordt dat naarmate de populariteit toeneemt de lopers hun eigen parcours zullen krijgen.

Onze vice-Wereldkampioen is overtuigd van het concept: “het is veel meer stimulerend dan standaard kilometers afdraven op een loopband. Ook voor gestructureerde trainingen biedt Zwift Run een absolute meerwaarde, dankzij de ERG mode kan je je blokkentraining tot op de letter exact afwerken, zonder daarvoor een piste te moeten opzoeken en zelf te pacen.” Zwift Run heeft de optie om je snelheids- en HR-data in grafiek vorm op het scherm weer te geven en zo je training volledig onder controle te houden.

Money talks

Allemaal mooi en wel, maar hoe werkt Zwift Run nu? Of meer bepaald, hoe krijg je Wattopia in je woonkamer? Veel heb je daarvoor niet nodig, een internetverbinding en PC of tablet zijn standaard vereisten. Dan komt er de kwestie van de loopband. Afhankelijk van je budget kan je kiezen voor een Smart loopband die, net zoals een Smart fietstrainer, autonoom communiceert met Zwift en eventueel zelfs automatisch je hellingshoek aanpast. Heb je geen duizenden euro’s op overschot, kan je nog steeds opteren voor een standaard loopband, gecombineerd met een foot pod zoals de Polar Stride sensor Bluetooth Smart. Deze sensor zal, na kalibratie, je correcte cadans en snelheid overmaken naar Zwift. Het veranderen van hellingshoek en snelheid dient in dit geval wel manueel te gebeuren. Door gebruik te maken van een foot pod en een tablet is het mogelijk Zwift Run op eender welke loopband te betreden, als je zelf geen loopband hebt kan je de hele virtuele wereld meenemen naar een fitnesscentrum in je buurt.

En wat kost dit grapje? Niets. Inderdaad, voor diegenen die al een Zwift account hebben wordt de optie Run gratis toegevoegd. De nieuwkomers op Zwift krijgen de keuze tussen een Run- of een Bike/Run-account. Het Run-account is gratis, het Bike/Run-account kost evenveel als het Bike-account, 15 euro per maand. Dit alles tot ten minste eind 2018.