Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Squadra Belgen klaar voor Abu Dhabi, Retie en Las Palmas
Nieuws

Squadra Belgen klaar voor Abu Dhabi, Retie en Las Palmas

Squadra Calpe stage 2018 1

Het Eindhovense Squadra Triathlon Team heeft de voorbije weken in Spanje doorgebracht. Met een stage van drie weken in Calpe bij Vuelta Turistica (de organisatie van ex-triatlete Inge Van den Broeck en ex-wielerprof Jurgen Van Goolen) werden de atleten voorbereid op de eerste hoofddoelen van een lang seizoen. Vrijdag treedt de Belgische triatleet Jonathan Wayaffe samen met Marco van der Stel aan in de WTS van Abu Dhabi. En in Las Palmas nemen op 18 maart zelfs 5 Suqadra atleten deel aan de ETU Cup, waaronder 2 Belgen.

“De omstandigheden waren prima in Calpe, waar we bij Vuelta Turistica ook nog op de mannen van 3athlon.be en de Belgische nationale jeugd selectie stootten,” vertelt coach Thomas Steurbaut. “We waren met een grote groep en hebben drie weken stevig kunnen doortrainen in alle disciplines. Er is een paar keer echt op snelheid getraind, we hadden een paar koppeltrainingen waar na het fietsen meteen gewisseld werd naar het lopen. Het zag er bij een groot aantal atleten al goed uit. Wie er op dit moment echt in vorm zit? Dat zal vrijdag moeten blijken. Jonathan Wayaffe gaf een goeie indruk. Hij veroverde in extremis een startplaats in de WTS van Abu Dhabi en we kijken uit naar wat hij tussen de topatleten zal presteren.”

De groep Squadra atleten in Calpe was heel divers. Onder andere Marco van der Stel en Menno Koolhaas ontbraken, want die hadden een andere opdracht in Zuid-Afrika in de ITU World Cup, waar Marco knap zesde werd 🙂 In Spanje kregen coaches Saskia Postman en Thomas Steurbaut een internationaal gezelschap te trainen. De Nieuw-Zeelander Malcolm King, die naast triatlon ook top is in filmen en monteren. Het bijhorende filmpje hier is namelijk van hem. Ook de Spaanse atleet Carlos Jimenez was van de partij, net als Renze Posma en zijn koersbuddy Joel Dirckx. Renze is een ITU development atleet uit Aruba die in 2018 in Nederland verblijft. Daarnaast waren er nog Belgen Lucas Van Deynze, Tim Van Hemel, Neal Van Vaerenbergh en Jonathan Wayaffe. Finn Timmermans en Youri Vaes waren de Nederlandse atleten ter plekke.

Saskia Postma: “In 2018 hebben we het doel om op nationaal niveau weer de Lotto Eredivisie te winnen. Op internationaal niveau ligt onze focus op het WK en daarnaast willen we onze atleten de kans geven om ervaring op te doen in elite wedstrijden, waarbij ze het performance klimaat met de elite atleten kunnen beproeven. De atleten die persoonlijke doelen hebben die hiervan afwijken, willen we voorzien van de begeleiding en materiaal om hun persoonlijke doelen waar te kunnen maken. We creëren een groep met atleten die elkaar versterken en die elkaar helpen groeien als atleet en als persoon”.

Vrijdag staat in Abu Dhabi de eerste World Triathlon Series triatlon op het programma. Voor Squadra nemen Jonathan Wayaffe en Marco van der Stel deel. Een week later trekken Tim Van Hemel en Lucas Van Deynze naar het Belgisch kampioenschap cross duatlon in Retie. En op 18 maart volgt dan de opener van het ETU Europa Cup seizoen in Las Palmas. Voor Squadra komen Van Hemel, Wayaffe, Postma, Koolhaas en van der Stel in actie in Gran Canaria.