Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Abu Dhabi met maar liefst 6 Belgische triatleten!
Nieuws

WTS Abu Dhabi met maar liefst 6 Belgische triatleten!

 

Belgen Abu Dhabi

De World Triathlon Series gaat vrijdag 2 maart van start in Abu Dhabi. De WTS verenigt sinds 2009 de beste olympische atleten in een strijd om de wereldtitel. Er vinden 9 manches plaats op unieke locaties. 8 individuele events worden bevochten over de olympische of sprint afstand, met een grote apotheose op het eind van het seizoen in de zogenaamde Grand Final. Door toevoeging op de olympische agenda van 2020, krijgt de mixed team relay zijn eigen event in Nottingham op 7 juni. In Abu Dhabi komen vrijdag 6 Belgische atleten in actie, een nooit gezien aantal…

Een record aantal Belgen

Team Belgiumù Abu Dhabi

De laatste jaren konden we voornamelijk Marten Van Riel en Jelle Geens aan het werk zien op de WTS. Maar het Belgische niveau blijft stijgen en vrijdag zullen er maar liefst zes (6!) Belgen van start gaan in de openingsmanche van de WTS. Bij de mannen zullen naast Marten en Jelle ook Jonathan Wayaffe, Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke van start gaan. Claire Michelle zal de Belgische eer bij de vrouwen verdedigen.

Jojo Wayaffe voorzichtig, maar toch met ambitie

Gert-Jan sprak onlangs met Jojo Wayaffe op Vlaamse jeugdstage in Calpe. De SP&O youngster was voorzichtig, maar wij hoorden toch heel wat ambitie in zijn antwoord. Hij wil de aansluiting vinden met het allerhoogste niveau. Met zijn 9de plaats op de World Cup in Miyazaki, 8ste plaats op de ETU final en 9de plaats op de ETU in Wuustwezel, toont Jojo aan dat hij heel dicht bij is. Zijn grootste vijand de laatste jaren was aanhoudende blessurelast. Maar de Jojo van dit jaar is fit gebleven en sterker geworden. We zijn benieuwd waar hij kan eindigen.

Erwin en Christophe vanaf dit jaar bij Fernandez

CDK Erwin VDP Abu Dhabi circuit

Erwin en Christophe gooiden het dit jaar over een andere boeg en sloten zich aan bij de Portugese trainingsgroep van levende legende Vanessa Fernandez. Ze trainen er onder andere met Jao Silva en Bob Haller. Het resultaat was meteen zichtbaar in de WC van Cape Town. Christophe kwam er als tweede uit het water achter Henri Schoeman (3de van de Olympische spelen en winnaar van de GF in 2016). Christophe eindigde er uiteindelijk 14de. Erwin werd 20ste.

Marten en Jelle zijn er klaar voor

Jelle Marten Abiu Dhabi

Marten Van Riel en Jelle Geens zullen ernaar verlangen om hun seizoensstart kater van vorig jaar door te spoelen. Marten en Jelle miste toen de start van het seizoen met stress fracturen. Marten beschreef deze periode bij Dirk Gerlo (Sporza) als een van de moeilijkste periodes in zijn leven. Marten slaagde er echter in deze donkere periode te overwinnen en sloeg terug met winst op de Europa beker in zijn eigen Wuustwezel. Maar dit was slechts het begin. Marten zou het seizoen eindigen met nog 3 World Cups. Hij wist in elk van hen eremetaal mee naar huis te nemen, meer nog hij vervolledigde zijn collectie met elke kleur. Dit, nadat in de WC van Sarasota zijn geliefde zwemnummer vervangen werd door een extra loopnummer. De ITU beloonde zijn doorzettingsvermogen met de rising star award. Ook Jelle liet van zich horen met een 6de plaats op de WTS van Montreal, een overwinning in de finale van de europa beker en een 4de plaats op world cup van Miyazaki (die Marten won).

Stevige concurrentie

Onze heren krijgen wel niet de minste concurrentie voorgeschoteld. 8 mannen van de top 10 van vorig jaar zullen van start gaan. Onder hen Wereld Kampioen Mario Mola, en derde Kristian Blummenfelt. Maar ook Richard Murray, Jonathan Brownlee, Fernando Alraza en Vincent Luis zijn van de partij. De aanwezigheid van hardzwemmers Henri Schoeman en Richard Varga. Zou kunnen leiden tot een snel zwemnummer. De Fransen, die in de breedte goed zwemmen, zouden met hardrijder Leo Bergere wel eens hard T1 kunnen verlaten, wat onze eigen Marten Van Riel zeker ten goede zou komen. Met de loopprestaties van Marten zou er zowaar een Belg op het WTS podium kunnen eindigen.

De heren gaan van start om 10u36. U kan de race live op triathlonlive.tv na aankoop van een season pass. De dames zullen twee uur later van start gaan om 12u36.

Claire Michel én Kirsten Nuyes

Ook bij de dames staat de creme de la creme van de olympische triatlon aan de start. Flora Duffy zal ongetwijfeld de wedstrijd opnieuw domineren van start tot finish. De enige vraag lijkt wie er haar kan volgen tijdens haar ongelooflijk sterke fietsnummer? Achter Flora zal de strijd echter wel open liggen. Misschien kan Claire Michel wel voor een verassing zorgen? Want zeker is dat ze na vorig jaar op een haar na het podium te missen op het EK steenhard gewerkt zal hebben. En we kijken ook uit naar de jonge poulain van Marc Herremans: Kirsten Nuyes, die in Abu Dhabi zoals gewoonlijk voor Nederland uitkomt…