Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Reacties van Jelle en Marten na valpartijen in Abu Dhabi
Nieuws

Reacties van Jelle en Marten na valpartijen in Abu Dhabi

Bij de incidentrijke start van het WTS seizoen in Abu Dhabi bleven ook de Belgen niet gespaard van pech. Nochtans zaten Marten Van Riel en zeker Jelle Geens in een uitstekende positie na het zwemmen. Voor beiden had er zonder valpartijen veel meer ingezeten. Wij polsten naar de reacties van Marten en Jelle.

Jelle: “Sterke zwembeurt, werkpunt goed aangepakt”

“Ik was zeer goed uit het water, 15 seconden achter de kopgroep en met 7 seconden vlak achter Marten,” vertelt Jelle. “Tijdens de wissel was ik wel wat aan het sukkelen met m’n helm wat me tijd kostte maar toch kon ik met een goeie uitgangspositie het fietsen aanvatten.Het normaal kurkdroge F1 parcours was door de regenval spekglad en dat resulteerde meteen in de eerste bocht in een valpartij waar Marten ook bijlag. Ik bleef recht maar drie kilometer later was het mijn beurt om kennis te maken met het asfalt, of beter de steentjes waar we ons toen op begaven. Ze vielen voor mij en er was geen andere uitweg meer dan kort te remmen met een uitschuiver als resultaat. Tot overmaat van ramp lag m’n ketting eraf en die kreeg ik er niet meteen op.

Ik belandde in een groep waar ook Jojo (Wayaffe) bij zat en wou er toch nog voor gaan om te kunnen uitpakken in het lopen. Maar in de laatste ronde sloeg het noodlot opnieuw toe: In de tunnel kwam ik voor de tweede keer ten val en opnieuw lag m’n ketting eraf. De valpartij kwam ook een stuk harder aan want ik voelde meteen pijn in de pols en besloot de strijd te staken. Mijn pols is nu wat gezwollen maar al bij al valt de schade nog wel mee. Toch is dit uiteraard dik balen want na m’n sterke zwembeurt zat ik toch wel in een kansrijke positie wat bewijst dat ik deze winter m’n grote werkpunt goed aangepakt heb. Het positieve meenemen voor de volgende wedstrijd: de WTS in Bermuda op 28april,” aldus Jelle.

Marten: “Recht blijven ging niet op deze banden”

Marten Van Riel kon terugkijken op twee goede onderdelen: het zwemmen, waarin hij alweer goed vooraan zat, en het lopen, waarin hij nog plaatsen goedmaakte. Maar tijdens het fietsen zat zijn wedstrijd er al snel op:

Wij wilden weten of Marten niet iets te snel van start ging op de fiets? “Haha, ja ik pakte daar te veel risico inderdaad. Daar lag een ijzeren gootje.. Maar ik weet niet goed of ik met mijn voorwiel weggleed en daarom “uit reflex” trapte of trapte omdat ik daar al dacht te kunnen trappen. Maar in mijn herinnering trapte ik daar niet bewust. Soit, daar heb ik niet echt mijn race verloren denk ik… Toen ik opstond van mijn val was ik nog ongeveer op de 20e plaats 🙂 Het waren vooral de vele slippertjes daarna die me de das om deden. Ik kon gewoon niet even rap als de anderen door de bocht gaan of ik was zeker 10 keer gevallen… Ik had niks van grip.”

“Optrekken aan loopnummer”

“Ik had een goed zwemnummer waar ik me de hele tijd vooraan kon handhaven. Uiteindelijk sprong ik als 8ste op de fiets en al in de eerste bocht smakte ik tegen de grond. Ik ben heel snel opgestaan maar spijtig genoeg bleef ik de hele tijd slippertjes maken. Ik kon gewoon niet met dezelfde snelheid als de concurrentie door de bochten gaan. Ik zal nu moeten analyseren hoe dat komt (druk op de banden, bandenkeuze of te nieuwe banden?) Ik heb zo enorm veel tijd verloren en na een tiental slippers ben ik op meer dan 2 minuten in de wissel gekomen op de 40e plaats. Ik heb dan nog een heel goed loopnummer gedaan, zeker omdat ik al in een verloren positie zat. Dus daar kan ik mij wel aan optrekken. Uiteindelijk ben ik toch wel heel teleurgesteld als 31e over de meet gelopen. Ik voel mij vooral gefrustreerd omdat ik mij echt goed voelde en door een “extern” element zo een slechte wedstrijd heb. Het lag niet aan het mannetje vandaag en ik ga moeten uitzoeken hoe ik dit in de toekomst kan vermijden,” aldus Marten.

Geen Sportoase meer op trisuits?

In de rand van de WTS Abu Dhabi viel het ons op dat Sportoase niet meer op de trisuits van de Vlaamse elite-atleten voorkomt. Nochtans loopt de sponsorovereenkomst met Triatlon Vlaanderen nog tot de helft van 2018. Met Marten Van Riel en Kirsten Nuyes waren er nog wel twee atleten die het logo van de hoofdpartner van 3athlon.be droegen, maar dan als lid van het Cecemel-Sportoase team…

Foto’s Viviane Sloniewicz