Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pureline, alleskunner en top-afwerking: de Ridley Fenix SLX Disc
Gear

Pureline, alleskunner en top-afwerking: de Ridley Fenix SLX Disc

Gert-Jan @Calpe (40)

Afgelopen weken zag je gloednieuwe 3athlon.be Sportoase oranje bolide al meermaals verschijnen maar nu nemen we ook even de tijd om onze Ridley Fenix SL helemaal onder de loep te nemen. Dankzij onze partnership met Ridley Bikes zullen wij zowel op training als in wedstrijden (later komt nog de Ridley Dean aan bod) te zien zijn op de topfietsen van dit Belgisch bedrijf.

Ridley Pure Line

Beginnen doen we met datgene wat het meest in het oog springt: het frame! Dat de kleur ervoor zorgt dat we niet onopgemerkt de wegen zullen trotseren is een understatement maar ook voor uzelf is dit geen utopie. Tot eind vorige maand liep bij Ridley Bikes de ‘Pure Line’ actie waardoor je jezelf volledig kon uitleven om je eigen framekleuren samen te stellen. De Belgische wegen trotseren met een uniek exemplaar onder je kont is dus niet langer onbegonnen werk.

Gert-Jan @Calpe (60)

Ridley Fenix SLX Disc

We kunnen dit model niet beter omschrijven dan een enorm veelzijdige fiets: zowel de Fenix SL als de Fenix SLX Disc. Op beide modellen mocht onze redacteur zich volledig uitleven en zo kent de fiets stillaan geen geheimen meer. Verschil qua looks tussen beide modellen naast het remsysteem is dat de achtervork van de disc variant iets lager in het frame samenkomt wat voor een nog iets sportievere look zorgt maar voor rijcomfort scoren beide modellen zeer hoog: Zowel door de slingerende Vlaamse velden, dokkeren over de kasseien als de klimkilometers trotseren langsheen de Costa Brava werd de bike gewikt, gewogen en volledig goedgekeurd.

Gert-Jan @Calpe (56)

SWS Wheels

Natuurlijk geen blits frame zonder oogstrelende wielen. We blijven de Belgische toer opgaan en blijven Kris Seminck trouw. Speciaal voor de oranje Ridley werd er geëperimenteerd met allerhande kleurencombinaties om zo de beste look uit te kiezen. Disc wielen (centerlock systeem) met 55mm hoge velgen met een zwart/witte bestickering werden het verdict. Ook voor jou is dit eveneens geen natte droom want zelf je wielen samenstellen is het handelsmerk van SWS Wheels. Kom hen zeker bezoeken op hun nieuwe adres in Aalst wanneer de deuren open gaan! Binnenkort doen wij net hetzelfde en krijgen jullie er een montagefilm bovenop.

Gert-Jan @Calpe (55)

Profil Design – Fabric

Geen fiets zonder stuur of zadel dus trokken we richting onze andere partner: Baik in Nossegem. Profil Design verdiende al z’n strepen in het triathloncircuit maar ook voor de afmontage van road bikes ben je bij dit merk op het goede adres. Het stuur is mede een pronkstuk: Canta Ergo Drop bar met de Aeria Stem. Een knap aero stuur dat goed in de handen ligt en de bekabeling binnenin de behuizing doorloopt. Daarbij komt nog een mooi ogende stuurpen die door de hoek van -17° zorgt voor een iets meer sportieve houding op de fiets. Voor het zadel koos Yolanda voor het merk Fabric waar we momenteel een test doen uit drie verschillende modellen om er zo het perfecte exemplaar uit te kiezen: je kont wil ook wat!

Gert-Jan @Calpe (59) Gert-Jan @Calpe (58)

 Afmontage Shimano

Voor de gehele afmontage gingen we ten rade bij Lievens Bike Repair, de trouwe fietsenmaker van Gert-Jan die steeds hard werk levert achter de schermen voor onder andere ‘De Rit’ en iedere wedstrijd die onze redacteur aangaat. De Fenix SL Disc werd in een sneltempo perfect afgemonteerd en voorzien van een Shimano Ultegra groupset. Vooral het crankstel van de nieuwe R8000 ultegra groep is een knappe binnenkomer en de Shimano RT-800 remschijven zijn details die het plaatje helemaal compleet maken.

Gert-Jan @Calpe (15)1

Aan de fiets zal het alvast niet liggen: #BeTOUGH