Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Romain Guillaume bezorgt Itzu zege in Ocean Lava Tenerife
Nieuws

Romain Guillaume bezorgt Itzu zege in Ocean Lava Tenerife

In Tenerife werd zondag de eerste Ocean Lava triatlon van het nieuwe seizoen gehouden. Over de halve afstand ging de overwinning opnieuw naar Romain Guillaume. De triatleet van het Belgische pro Itzu Triteam kreeg dit jaar met minder tegenstand af te rekenen dan in 2017 en won de halve triatlon met meer dan tien minuten voorsprong.

Vorig jaar vocht Romain Guillaume nog een verbeten duel uit met de Belg Michael Van Cleven. Die liet de triatlon van Santa Cruz de Tenerife dit jaar links liggen. Romain had dit keer een pak meer marge en won in 3u32’40. Op meer dan tien minuten werd de Spanjaard Pakillo Cortes Alvarez tweede. Ook de derde plaats ging naar een plaatselijke atleet: Jose Manuel Rodrigues. 232 atleten haalden de eindstreep. Dacil Hernandez won bij de vrouwen.

Romain amuseerde zich blijkbaar in Santa Cruz de Tenerife. “Het is altijd leuk om het seizoen te beginnen met een overwinning in de Ocean Lava triatlon,” vertelt de Fransman. “De wedstrijd was goed georganiseerd, al was het voor mij starten zonder stress en vooral voor het plezier om weer een rugnummer aan te doen en de benen nog eens pijn te doen.” En dat laatste lukte duidelijk met een zwemtijd van 23’18 op de 1900 meter zwemmen, een gemiddelde van 44,4 km/uur op de 80 km fietsen (1u48) en een halve marathon van 1u17’42 aan een tempo van 3’36 per kilometer…

Ook coach Luc Van Lierde was duidelijk tevreden:

Op de halve afstand vonden we geen Belgen terug, maar op de kwarttriatlon plaatsten er zich wel twee landgenoten in de top-50. Johan Engels werd 42ste in 2u14’11 en Dennis Konings pakte de 47ste plaats in 2u15’15. De winst ging naar de Spanjaard Ricardo Hernandez in 1u53’12. Overigens bleven slechts drie triatleten onder de twee uur…

Uitslag Ocean Lava Tenerife Halve triatlon

Uitslag Ocen Lava Tenerife Kwart triatlon