Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Op dit parcours ieder voor zich” – Kirsten Nuyes
Nieuws

“Op dit parcours ieder voor zich” – Kirsten Nuyes

Kirsten Nuyes run Abu Dhabi
Kirsten Nuyes in een groepje in Abu Dhabi (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Naast de zege van Rachel Klamer in de World Triathlon Series in Abu Dhabi was er ook de mooie prestatie van het jonge Belgisch-Nederlandse geweld Kirsten Nuyes. In nog maar haar tweede WTS haalde ze voor zichzelf het onderste uit de kan, zoals blijkt uit haar ervaringen in Abu Dhabi. “De afspraak met de coaches was: meelopen zolang je kan en we zien het wel. En dat heb ik gedaan…”

“Het was mijn tweede WTS ooit, en dat in Abu Dhabi op het F1 race circuit. Dat is altijd wel speciaal natuurlijk,” vertelt Kirsten. “Toen we met de start het water indoken, was ik best goed weg en kon ik direct aansluiten in de voeten van iemand anders. Ik zag dat de grote brede lijn met atleten achter me lag, dus dan wist ik dat ik goed bezig was. Maar dan komen de boeien en daar ging ik veel plekken naar achteren. 

Met een slechte wissel kon ik net aansluiten in een groepje, maar op dit parcours was het ieder voor zich en was het gewoon opletten dat je niet viel…”

Kirsten Nuyes op de fiets in WTS Abu Dhabi (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Kirsten Nuyes op de fiets in WTS Abu Dhabi (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Ondanks het feit dat het om een sprinttriatlon ging, waren de verschillen aan de finish best groot. Dat heeft aan dat het een pittige eerste WTS-manche was, met name ook dankzij het parcours.  “Nadat ik me helemaal dood gefietst had, mocht ik me ook nog eens helemaal dood lopen,” gaat Kirsten verder. “De afspraak met de coaches was: meelopen zolang je kan en we zien het wel. En dat heb ik gedaan. 

Uiteindelijk finishte ik als 28ste waar ik, denk ik tevreden over mag zijn. Het bewijst dat ik toch een goede stap heb gemaakt. Het was een zwaar, gevaarlijk parcours, maar vooral ontzettend leuk om te doen! En het smaakt zeker naar meer. Nu nog veeeel beter worden en werken aan wat nog zwak is, zodat ik wat meer in de wedstrijd kan zitten,” aldus de jonge Belgisch-Nederlandse, die in Wuustwezel getraind wordt door levende legende Marc Herremans…