Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BBB Tithon aero helm gewikt en gewogen
Gear

BBB Tithon aero helm gewikt en gewogen

BBB

Dit seizoen beschikken we in de 3athlon.be-redactie over een selectie aero road helmen. De volgende helm die we uitvoerig onder de loep genomen hebben is de BBB Tithon…

Looks

Een sobere helm die goed oogt zonder meer. Buiten de twee verluchtingsgaten voorin is dit een gesloten helm die volledig aerodynamica uitstraalt. Belangrijk is dat dit geen lompe, gesloten halfronde helm is op het hoofd maar door de gestroomlijnde vorm kan je ook best wel stijlvol op pad. Kwa kleuren is er geen brede waaier aan combinaties waaruit je kan kiezen maar een keuze tussen zwart, wit, zwartblauw, zwartrood en zwartgeel zorgen er toch voor dat je perfect een helm kan selecteren die het best bij jou outfit past.

BHE-08-Tithon_matt-black_top-2929170810BHE-08-Tithon_glossy-white_black_top-2929170870BHE-08-Tithon_matt-gray_blue_top-2929170820BHE-08-Tithon_matt-black_red_top-2929170830BHE-08-Tithon_matt-black_neon-yellow_top-2929170840

Pasvorm

Een tip: durf klein te gaan. Onze redacteur heeft een hoofdomtrek van 55cm waardoor er een keuzeoptie was tussen small (52-55) en medium (55-58) (large ook in het gamma). De keuze op small bleek de goeie te zijn! Het risico met een maat groter te nemen is dat je hoofd precies verdrinkt in je helm wat naar onze mening toch maar een lomp beeld is. (Niet enkel het netje binnenin maar ook de helmomtrek wijzigt naarmate je een maat groter neemt).

Verluchting

De ene vindt de 2 grote helmopeningen vooraan wat lomp ogen maar wij zijn best tevreden met de openingen die er in de helm zijn voorzien. Een volledig gesloten helm had misschien nog ietwat stijlvoller geweest maar of je hetzelfde antwoord zal geven na een trainingsrit van 25 graden in de Franse Alpen betwijfelen we ten zeerste. Naast de openingen beschikt deze helm ook over QuickDry Padding om je helm zo lang mogelijk droog te houden. Een testcase in temperaturen boven de 20 graden is er nog niet van gekomen maar we geven de zon nog een paar weken geduld… Toch heb ik al menig MTB ritten aan hoge intensiteit erop zitten met de nodige zweetdruppels tot gevolg en ondanks de doornatte thermische kledij blijft de binnenvoering van de helm verassend droog aanvoelen, zeker als je hem na een pauze meteen terug wilt aandoen! De uitstekende verluchting/afkoeling maakt net van dit model een zeer complete helm qua gebruik.

Sluitingssysteem

Top! Een van de betere waar we al met in aanraking kwamen. Hier is duidelijk over elk detail nagedacht. Een vlot systeem waar je geen gekkenwerk moet verrichten om je helm open te krijgen en een rubbertje om je overschot aan lint onder te verbergen is een detail dat veelal over het hoofd wordt gezien. Maar wat helemaal top is zijn de regelbare clipsystemen langs beide oren. Ieder hoofd is uniek en hiervan zijn ze bij het Nederlandse bedrijf ten volle besef van! Spant het wat teveel rond de oren of net een oor dat wat gekneld zit? Gewoon de clip open maken en wat verschuiven zodat de helm comfortabeler zit of net wat meer gespannen rond de oren.

untitled

Draagcomfort

Alle puntjes die we tot dusver aanhaalden waren lovend maar natuurlijk verdwijnt dit alles in het niets wanneer je de helm geen uur lang op je hoofd verdraagt. Gelukkig is dit helemaal niet het geval. De helm zit meteen als gegoten. Het FlexClose systeem langs de achterzijde is uitermate gebruiksvriendelijk om de goede spanning te geven rondom je hoofd. Beslis je een mutsje te dragen of een petje onder de helm, gewoon het FlexClose systeem wat losdraaien en de clips rond de oren bijregelen zoals we eerder aangaven en voor je het weet is je helm terug volledig aangepast voor een trainingsrit van enkele uren.

 

Wij zijn fan en als we je vertellen dat de adviesprijs slecht €99,95!!! is voor een helm die er niet enkel professioneel uitziet maar het daadwerkelijk ook is, dan jullie waarschijnlijk ook!