Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon seizoen kick off : SportEvents Triathlon Series Herderen
Nieuws

Triatlon seizoen kick off : SportEvents Triathlon Series Herderen

5e114dc674f86765edbdf08337b4be50-rimg-w600-h340-gmir

Het seizoen staat voor de deur. En het seizoen is klaar om hard binnen te vallen. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de aftrap gegeven in Herderen. Graag nemen we jullie mee naar de editie van vorig jaar en scheppen we verwachtingen voor de komende editie. Of onze verwachtingen in vervulling zullen gaan is maar zeer de vraag, daarvoor zullen de atleten moeten zorgen.

De tenoren van 2017

Vorig jaar werd de wedstrijd van start tot finish gedomineerd door lekke banden en door de Tank van Wuustwezel, Stenn Goetstouwers. Na als eerste uit het water gekomen te zijn werd hij achtervolgt door een Trinity-collectief bestaande uit David De Groof en Hans Verbist, samen met ex-ploegmaats Wouter Van Der Mast en Nick Thijs. Uiteindelijk diende Wouter zich tevreden te stellen met het zilver, David met het brons.

De vrouwenrace was een haasje over door Sandra Schenkel. De ex-toploopster moest na het zwemmen een achterstand goedmaken op Sweta Meersman en Ines Van Troyen, maar deed dat met glans. Sandra won, Sweta werd tweede en Ines diende na de nachtshift tevreden te zijn met de derde plaats.

Editie 2018

Van de tenoren van vorige editie valt niet veel terug te vinden op de startlijst. Bij de heren zijn wel Wouter Van Der Mast en Nick Thijs terug van de partij. Andere namen om in het oog te houden zijn Sven Van Luyck, die vorig jaar te kampen had met een lekke band, Jens Van Looveren, Adam Lambrechts, Yorben Verboven met zijn meervoudige driekleur en Jelle Clijsters.

Ook de dames tenoren zijn massaal afwezig, maar niet getreurd! Jonge namen en namel als een klok gaan de strijd aan. Wij zijn vooral benieuwd wat de clash tussen Hanne De Vet en Jolien Vermeylen ons zal brengen.

De start wordt traditioneel gegeven om 10 uur in het zwembad van Bilzen, om 15 uur volgt er achtervolgingsgewijs de fiets- en loopproef aan de sporthal van Herderen.

 

Geniet samen met ons nog eens mee met de beelden (T3) van vorige editie.