Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Komt voorzitter onder vuur op ALV?
Nieuws

Komt voorzitter onder vuur op ALV?

Jelle Marten Abiu Dhabi
Geen Sportoase meer bovenaan de uitrusting van Jelle Geens

Zaterdag houdt Triatlon Vlaanderen zijn jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. De grote vraag is of voorzitter Johan Druwé er effectief onder vuur komt te liggen. Want hoewel de agenda die we onder ogen kregen er vrij standaard uitziet, worden er door de achterban van de Vlaamse triatlonfederatie heel wat vragen gesteld. Mogelijke onderwerpen? Een voorzitter die een hoofdsponsor tegen zich in het harnas jaagt en bijgevolg een sponsordeal na 1 jaar ziet opgeblazen worden; het niet naleven van die lopende sponsorovereenkomst; het eenzijdige ontslag van timing-man Johan Tack; een schimmige financiële constructie als afkoop van de vorige secretaris-generaal en een allesbehalve transparante selectieprocedure voor nieuwe medewerkers…

Geen Sportoase meer op elite uitrusting

De bal ging twee weken geleden aan het rollen toen het ons opviel dat op de nieuwe Bioracer trisuits van de Vlaamse elite atleten het logo van Sportoase ontbreekt. Alleen op de borst van Marten Van Riel was het logo nog te zien, net zoals bij de Nederlandse Kirsten Nuyes, maar dat komt omdat beiden lid zijn van het Cecemel-Sportoase team van Marc Herremans en ze dus als teamsponsor vermeld staan. Nochtans loopt het sponsorcontract met Sportoase nog tot de helft van dit jaar. Michael Schouwaerts, operationeel directeur van Sportoase, ging verhaal halen bij de federatie maar daar werd niet echt positief gereageerd op zijn verzoek tot minnelijke oplossing. De voorzitter verbood zelfs de nieuwe directeur om een gesprek met Schouwaerts aan te gaan. Het gevolg is dat de federatie nu een schadeclaim boven het hoofd hangt wegens contractbreuk.

Afbouw van sponsoring

Het is de volgende stap in een almaar verslechterde verhouding tussen voorzitter Druwé en sponsor Sportoase. Dat leidde eerder al tot het opstappen van Michaël Schouwaerts uit de Raad van Bestuur van Triatlon Vlaanderen, gevolgd door een aantal persoonlijke verwijten vanuit de voorzitter aan het adres van Michaël. En dat leidde dan weer tot het opzeggen van het meerjaren contract na de minimum looptijd van 1 jaar (tot 30 juni 2018) dat Sportoase tekende als sponsor. En dat in een sport waarin elke cent meer dan welkom is. Voor de triatlonsport in het algemeen kunnen de gevolgen overigens nog groter zijn, want de motivatie en de drive van een triatlonfanaat als Schouwaerts hadden een stevige deuk gekregen en we kregen te horen dat andere sponsordeals tussen Sportoase en clubs en organisaties mogelijk afgebouwd worden.

Wij vroegen Michaël Schouwaerts om een reactie. “Ik heb alle vertrouwen in de objectieve duidelijkheid van het contract en wens inhoudelijk niet te reageren. Ik vind het wel jammer dat ons voorstel om de situatie te bespreken door de federatie werd afgewezen. We begrijpen niet waarom de federatie de objectieve en getekende afspraken van een contract negeert, met alle financiële risico’s vandien,” aldus Schouwaerts.

Johan Tack ontslagen zonder overleg

Niet alleen voorzitter Johan Druwé, ook de voltallige Raad van Bestuur kan zich zaterdag aan een aantal vragen verwachten. Zo reageerden heel wat organisatoren misnoegd over het feit dat de samenwerking met uitslagenverwerker Johan Tack door Triatlon Vlaanderen eenzijdig werd opgezegd. Na 15 jaar trouwe dienst wordt de timer die het meest bij de sport betrokken is aan de kant geschoven en dat zonder enig overleg. 

Financieel onduidelijke constructie

Waar de meeste clubs waar wij de afgelopen weken mee spraken het vooral moeilijk mee hebben is het gerucht dat bij het ontslag van vorig secretaris-generaal Stefaan Depaepe bij wijze van afkoopsom een aanzienlijk bedrag aan zijn club NLT gestort zou zijn. 

Wij zijn vooral benieuwd of de clubs en de atleten zaterdag de kans aangrijpen om tijdens de Algemene Leden Vergadering het bestuur van Triatlon Vlaanderen in vraag te stellen. Op dit moment is geen enkele topclub vertegenwoordigd in de RVB en we zien ook geen afvaardiging van atleten. “Onze schuld,” klinkt het op clubniveau. “Wij hebben te lang laten begaan…”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…