Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Punten sprokkelen voor Antwerpen” – Tim Van Hemel
Nieuws

“Punten sprokkelen voor Antwerpen” – Tim Van Hemel

Nauwelijks een week na het veroveren van de nationale titel cross duatlon mag Tim Van Hemel opnieuw aan de bak. Dit keer in zijn eerste triatlon van het seizoen. In de ETU Europa Cup van Gran Canaria gaat hij op zoek naar ranking punten om een plaatsje te veroveren op de startlijst van de ITU World Cup in Antwerpen in juni, zo bevestigde hij ons in het interview na het BK cross duatlon in Retie…

“Kampioen worden is fantastisch. Ik heb een goeie stage gehad van drie weken in Calpe en dacht die goeie vorm te benutten in het BK. Ik heb een 29’er kunnen lenen en dat fietste wel heel goed. Na de verkenning dacht ik, ik ga me gewoon inschrijven en we zien wel. Ik voelde me vandaag heel sterk en dat is er wel uitgekomen.”

“Ik had in het lopen met een lichte voorsprong de indruk dat de mannen al moe waren. Maar in de wisselzone was iedereen er terug bij. Mijn wissel was nu niet van de snelste, maar goed… Toen ging Geert Lauryssen er vandoor als een speer en dat was mijn kans. Ik heb mij in zijn wiel gezet en beet me vast. Na een ronde had ik het idee dat het wel goed zat met een gat van twintig, dertig seconden. Ik voelde me nog altijd goed, niet te oververmoeid. Dus diepten we het gat verder uit. Uiteindelijk wist ik als ik er bij ben bij het lopen, dan liggen de kaarten op tafel en dan heb ik wel het voordeel.”

Tim Van Hemel BK Retie finish

Na 1 ronde klus geklaard

Tim was blijkbaar erg vroeg zeker van de titel. Halverweg de slotronde ging de vuist de hoogte in. “Ja, ik zag Geert als een speer vertrekken, hij had meteen twintig, dertig meter. Ik wist dat hij meteen zou doorlopen. Maar ik wist als ik er naar toe ga en ik ga hem voorbij, dat geeft hem waarschijnlijk een mentale tik. En dat was ook zo. Na een ronde was het gat al 20 seconden en toen was de klus eigenlijk al geklaard.”

Antwerpen hoofddoel

Veel Belgische triatleten starten zondag in Herderen aan het seizoen, maar niet Tim. “Voor mij is het in Gran Canaria te doen. In Las Palmas ga ik de eerste Europabeker van 2018 doen. Hopelijk kan ik daar punten pakken om zo verder nog wat Europabekers en Wereldbekers te doen zodat ik hopelijk aan de start kan staan in de World Cup in Antwerpen, om zo toch mijn goeie vorm dit voorjaar te kunnen laten zien,” aldus de nieuwe Belgische kampioen cross duatlon…