Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stage in Calpe, op maat van de triatleet – review
Gear

Stage in Calpe, op maat van de triatleet – review

Vuelta Turistica 7 We zijn midden maart en ondertussen kijken we alweer met heimwee terug op ons verblijf terug in het Vuelta Turistica van Inge en Jurgen. Begin februari was 3athlon.be er te gast om te ontdekken wat Calpe allemaal te bieden heeft voor jullie lezers en dat is heel wat… Van de verse koffie ’s ochtends tot de recuup shake van het huis na de fietsrit… Bovendien biedt Calpe ook ideale mogelijkheden voor zwemmen en lopen. Een uitgebreide review van de 3athlon.be stage…

Vuelta Turistica 1

Arrangementen

In Calpe heb je de keuze tussen 2 arrangementen: Logeren in ‘Hotel Diamante Beach’ of ‘Appertement Esmeralda’. Ons team kreeg het half pension arrangement voorgeschoteld in het hotel op slechts 100 meter wandelen van Vuelta Turistica. (Esmeralda eveneens om de hoek). Hoe je het half pension verblijf indeelt, bepaal je zelf. Je kiest dus of je ’s middags of ’s avonds je 2de maaltijd nuttigt. Een hongerklop op de fiets zal alvast niet de schuld zijn van het buffet want zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds is er keuze te over en helemaal aangepast aan de noden van menig sportieveling. Ook de kamers verdienen een hoge score want baden in de luxe, het is een feit!

Vuelta Turistica 8

Fietsverhuur

Wanneer het riante ontbijt naar binnen gespeeld is banen we ons een weg richting Vuelta Turistica. Natuurlijk zijn wij niet meer weg te slaan van onze oranje Ridley’s maar voor wie de reis met een fietskoffer geen optie is, vormt dit geen enkel probleem. In de zaak word je door Jurgen perfect begeleid om de goeie fiets (Specialized) voor jouw verblijf vast te leggen. Maar naast een deluxe fietsverhuur heeft Vuelta Turistica veel meer te bieden.

Recuup shake of Kwaremont

 

Vuelta Turistica 5

Voor het aanvatten van de dagelijkse rit wordt er verzameld in de zaak waar nog een koffie aan de knap ingerichte bar kan gedronken worden. Het oog mag ook wat en hier is ons Belgische koppel met glans in geslaagd. Ook na de rit is het hier samen gezellig vertoeven met een recuup shake van het huis voor de ene of toch eerder een verse Kwaremont voor de andere. De ingerichte Lounge maakt het geheel helemaal af om op een zondagmiddag met z’n allen samen het WK veldrijden te volgen.

Vuelta Turistica 6

 

Begeleiding

Een team van begeleiders staat iedere dag paraat om de fietsfanaten op sleeptouw te nemen en dit op ieder gewenst niveau. Sta je op met superbenen dan kies je gewoon voor de snellere groep of is de frisheid ver te zoeken dan sluit je gewoon aan bij de groep waar het een tandje kleiner mag zijn. Een prachtige omgeving, mooie wegen en over het algemeen zonnige dagen maken van Calpe een knappe uitvalsbasis. Dit alles afgekruid met een superteam dat dagelijks voor ons klaar staat. Dit vormt het succesrecept van deze stage.

Vuelta Turistica 3

 

Meer dan fietsen

Calpe heeft uiteraard als fietsstage helemaal zijn naam gemaakt. Maar ook triatleten komen hier zeker aan hun trekken. Het zwembad ligt op amper 5 minuten fietsen, waar altijd banen worden ter beschikking gesteld. In de zomermaanden hoef je zelfs niet eens op de fiets te kruipen want op slechts 2 minuten wandelen van het hotel of appartement ligt het strand waar je dus van het grootste zwemwater ter plaatse ten volle gebruik kan maken. Lopen kan je hier ook op alle manieren: vlak rond het meer of net wat meer op en neer langs de kustlijn waar een pittig wandelpad je enkele kilometers de mooiste troeven van de Costa Brava laten zien.

Vuelta Turistica 4

Triatlonstages met Sofie Goos en Koen De Weerdt

Vuelta Turistica biedt doorheen het jaar ook specifieke programma’s aan.  Ook in 2018 kan je bij Inge en Jurgen terecht voor eentriatlonstage in Calpe.  Sofie Goos en Koen De Weerdt zorgen voor de professionele begeleiding, waardoor je in no time klaar bent voor de uitdaging van jouw leven!  De stages gaan door in de Paasvakantie op deze data:

Paasvakantie week 1: van 31 maart 2018 tot 7 april 2018

Paasvakantie week 2: van 7 april 2018 tot 14 april 2018

Meer informatie en prijzen over de triatlonstages vind je op de website van Vuelta Turistica.

Vuelta Turistica 2Foto’s: Mario Vanacker