Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arno Lambrecht pakt 1ste zwemloop winst
Start van het zwemonderdeel in Kapelle (foto: Armand Van der Smissen)
Multisports

Arno Lambrecht pakt 1ste zwemloop winst

Start van het zwemonderdeel in Kapelle (foto: Armand Van der Smissen)
Start van het zwemonderdeel in Kapelle (foto: Armand Van der Smissen)

Hij was er al twee keer dichtbij in het Frijters Zwemloopcircuit maar zaterdag pakte Arno Lambrecht dan toch zijn eerste zwemloop zege. In Kapelle bleef hij deze keer in het lopen buiten de greep van Lars Baeyens. In het klassement gaat de zwemmer uit Kuurne na drie wedstrijden aan de leiding. Ook bij de vrouwen was er op de langste afstand Belgische winst.

Lotte De Vet wint

De Wuustwezelse Lotte De Vet moest in de 1.000 meter zwemmen alleen Emke Erpelinck voor zich dulden. Lotte tikte aan na 14’29, op slechts vijf seconden van de beste zwemster. Maar in het lopen was Emke geen partij voor de Belgische. Lotte snelde naar de winst in 58’19 en was de enige vrouw die onder het uur bleef. Petra Sloots werd voor de derde keer tweede en gaat aan de leiding in het klassement. Tinny Dams werd derde.

Arno en triatlon?

Bij de mannen deze keer een pak minder Belgen dan gewoonlijk. Zondag start in België het triatlonseizoen met de sprinttriatlon van Herderen. Wel van de partij Lars Baeyens en Arno Lambrecht. We zijn alvast benieuwd naar de fietscapaciteiten van Arno, want de West-Vlaamse zwemmer zou wel eens een mooie aanwinst kunnen zijn in de triatlonsport. Hij tikte na 12’14 als eerste aan en pakte in het zwemmen al vijftien seconden voorsprong op Lars Baeyens. In de 10 km lopen bouwde Arno het verschil verder uit. Hij won in 50’19. Baeyens werd tweede in 53’22. Gert Van der Vinden was de eerste Nederlander op drie in 54’03.

Op de 500-5 won Chris Steenbakker voor Sam Lazaroms en Dennis Boonman. Bij de vrouwen stond er één Belgische op het podium. Kelly Vanden Eynde uit Balen werd derde. De winst was voor Eva Cornelisse, voor Nelleke Baldé.

Uitslagen Kapelle