Geen Belgisch succes in Gran Canaria

ETU Gran Canaria

Zondag is het ETU European Cup triatlonseizoen op gang geschoten in Gran Canaria. Maar liefst zeven Belgische triatleten stonden in Las Palmas aan de start maar ze slaagden er helaas niet in om op het voorplan te treden. Slechts 2 Belgen liepen onder de 16 minuten in een snelle sprintwedstrijd waarin vier atleten zelfs onder de 15 minuten liepen over de 5 km.

De omstandigheden waren niet ideaal in Las Palmas. Het was wel wat warmer dan in België maar zonovergoten was het allerminst… De Brit Barclay Izzard snelde naar een verdiende overwinning na een sterke wedstrijd. Hij won in 56’03 de sprinttriatlon (met een loopnummer van 14’54). Noah Servais werd de eerste Belg op de 14de plaats  in 57’04. Hij liep de afsluitende 5 km in 15’28, maar dat was onvoldoende voor een top-10… Om maar even aan te geven hoe hoog het niveau was in Gran Canaria.

Antonio Hernaert werd 21ste, Dries Matthys pakte de 28ste plaats en Jonathan Wayaffe was de vierde Belg in de top-30 met een dertigste plaats. Belgisch kampioen Arthur De Jaegher en kersvers nationaal kampioen cross duatlon Tim Van Hemel werden 39ste en 43ste. Tussen hen in finishte Peter Denteneer nog op de 41ste plaats.

Bij de vrouwen won ook een Britse. Georgia Taylor-Brown bleef net uit de greep van haar landgenote Jodie Stimpson. Er deden geen Belgische vrouwen mee. Kirsten Nuyes werd 15de voor Nederland.