Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lauryssen sluit winterseizoen af met zege
Duathlon

Lauryssen sluit winterseizoen af met zege

Geert Lauryssen wint Geel

Een week na zijn zilveren medaille op het BK cross duatlon in Retie trok Geert Lauryssen de goede lijn door in de run bike run van Geel-Bel. In de slotwedstrijd van het winterseizoen stond er geen maat op de Cecemel-Sportoase triatleet, al kwam Pieter Duyck in de laatste run nog even gevaarlijk opzetten. Hans Moonen pakte de derde plaats.

Geert Lauryssen mtb Geel

In Geel-Bel hebben ze meestal altijd geluk met het weer, maar hoewel het nu droog was, speelde de koude toch wel een rol bij de deelnemers. Geert Lauryssen leek daar geen last van te hebben. Na de ontgoocheling om de gemiste Belgische titel vorige week, toen hij in de slotrun op een sterke Tim Van Hemel stootte, was het dit keer duidelijk dat niemand iets in de weg zou kunnen leggen van sterke Geert.

Onverwachte concurrentie

Pieter Duyck mtb Geel

Nochtans kwam de concurrentie in Geel-Bel uit onverwachte hoek, want triatleten Pieter Duyck en Hans Moonen zijn vooral specialisten op de weg en komen eerder in de zomerperiode tot hun recht. Duyck was mee in de eerste run samen met Geert Lauryssen, Lucas Van Deynze en Bart Borghs. Die was iets te snel van start gegaan en moest dat later bekopen. BB werd pas twaalfde. In het mountainbiken ging Lauryssen er meteen vandoor en hij pakte een serieus gat op een oprukkende Hans Moonen.

Hans Moonen run Geel

Duyck kwam in de laatste run nog gevaarlijk opzetten, maar hij slaagde er niet meer in om Lauryssen van de zege te houden. Geert Lauryssen won in 1u14’32 en hield ruim twee minuten over op Pieter Duyck. Hans Moonen werd in 1u16’54 derde voor Lucas Van Deynze en Mathias Cloostermans. Lander Sels werd zesde en achter hem finishte Simon ‘Sikke’ Van Roy als zevende. 

Jana enige vrouw

Jana Van Steenbrugghe

De Sikke had vooral oog voor de vrouwenwedstrijd na zijn finish, want zijn vriendin Jana Van Steenbrugghe stormde naar haar allereerste overwinning in een cross duatlon. Ze was de enige vrouw die in Geel-Bel de vriestemperaturen trotseerde en dat alleen leverde haar veel respect én een overwinning op.

Podium masters Geel Bel

Bij de masters haalde Kris Driessens het voor Robert Van den Boer (in de BAIK kleuren) en Paul Wouters…

Uitslag Geel-Bel