Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Thijs in de spurt, Hanne De Vet soeverein
Yorben Verboven en Nick Thijs aan kop in Herderen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Nick Thijs in de spurt, Hanne De Vet soeverein

Yorben Verboven en Nick Thijs aan kop in Herderen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Yorben Verboven en Nick Thijs aan kop in Herderen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Bij een buitentemperatuur van 2° Celsius hebben Nick Thijs en Hanne De Vet de eerste triatlon van het nieuwe seizoen gewonnen. In Herderen haalde Nick Thijs het van Yorben Verboven in de spurt. Hanne De Vet ging soeverein aan de leiding en won voor Jolien Vermeylen. Liefst 134 atleten trotseerden de vrieskou voor deze eerste “zomer” triatlon…

Veel spanning in het zwemmen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Veel spanning in het zwemmen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Na de 500 meter zwemmen, in binnenbad in Bilzen ’s ochtends, werd het duidelijk dat het een superspannende strijd zou worden bij de mannen. De tijden van de top-10 lagen dicht bij elkaar met Wouter Vander Mast in 5’55 als snelste zwemmer, maar binnen een handvol seconden volgden Robbe Janssens, Stef Coninx, Yorben Verboven, Bert Jammaer, Maarten Christis, Rik Malcoprs, Dieter Boeye en Nick Thijs. 

Hanne: “Het viel wel mee met de kou”

Hanne De Vet wint vlot in Herderen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Hanne De Vet wint vlot in Herderen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Bij de vrouwen waren Jolien Vermeylen en Hanne De Vet de grote favorieten, maar de twee snelle zwemsters lieten zelfs alle mannen achter zich. Jolien tikte na 5’43 aan en Hanne na 5’45. De Nederlandse Kahina Mebarki volgde dan al op 1’10 van de leidster. Op de fiets ging Hanne De Vet vlot op en over Jolien Vermeylen. De Atriac-atlete verloor anderhalve minuut op de Cecemel-Sportoase triatlete. Hanne liep vlot naar haar eerste triatlonzege van het seizoen.

Jolien Vermeylen en Hanne De Vet beste zwemsters (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Jolien Vermeylen en Hanne De Vet beste zwemsters (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

“Een opsteker met het oog op de ETU Europabeker in Quarteira volgende week. Qua temperatuur zou ik misschien beter in Las Palmas gestart zijn, maar een overwinning doet natuurlijk altijd deugd. Ik vond het zelfs nog meevallen met de kou, maar mijn tactiek was dan ook simpel: keihard fietsen om het snel warm te krijgen,” aldus Vetje. Jolien Vermeylen werd zoals verwacht tweede maar totaal onverwacht pakte Lien Peeters van de Maaseikse triatlonclub de derde plaats

Teblick in de aanval

Bij de mannen verdween Rik Malcorps na driehonderd meter al uit de wedstrijd. Lekke band en einde verhaal voor de KTT’er. Ook zijn ploegmaat Vince Vande Poel moest met lekke band de strijd staken. Zo kregen we vooraan acht koplopers, met een bedrijvige Wouter Vander Mast, Nick Thijs en de teruggekeerde Job Teblick voor Atriac. Bert Jammaer ging vlot mee, net zoals Robbe Janssens, Maarten Christis, Yorben Verboven en Stef Coninx (die de startplaats van Adam Lambrechts had ingenomen). In de slotronde ging Teblick alleen in de aanval en met kleine voorsprong bereikte hij de laatste wissel.

Klaar voor de start van het fietsen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Klaar voor de start van het fietsen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Eindspurt met twee

Teblick hield de koppositie nog een ronde vast maar dan kwamen Nick Thijs en Yorben Verboven hem genadeloos voorbij gesneld, met in hun spoor een oprukkende Wouter Vander Mast, die een slechte wissel kende. Bert Jammaer nestelde zich op een knappe vijfde plaats. Met nog een ronde te gaan werd het duidelijk dat het tussen Thijs en Verboven zou gaan. In de laatste driehonderd meter zette Nick de spurt in en hij haalde het nipt voor Yorben. Wouter Vander Mast hield ploegmaat Job Teblick van het podium. Atriac op 1, 3 en 4… En ex-Ironman-prof Bert Jammaer deed het uitstekend tussen al het jonge geweld. Hij werd vijfde.

Bert Jammaer Herderen 2018
Bert Jammaer nog altijd sterk (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Uitslag Herderen 2018

Beleef nogmaals de live blog

3athlon.be ging de hele dag live vanuit Bilzen en Herderen. Hieronder kan je nog eens de volledige live blog mee beleven: