Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck(s) sterk in Veloopzwem
De top-4 van de Veloopzwem 2018 (foto: Wim Cottyn)
Nieuws

Heemeryck(s) sterk in Veloopzwem

De top-4 van de Veloopzwem 2018 (foto: Wim Cottyn)
De top-4 van de Veloopzwem 2018 (foto: Wim Cottyn)

Pieter Heemeryck heeft zaterdag de Veloopzwem in De Haan op zijn naam geschreven. De internationale long distance topper begon zijn Belgisch seizoen met een broederstrijd, want naast hem op het podium kregen we op plaats 3 zijn jongere broer Sander. Louis Naeyaert werd tweede en Jolien Vandemoortele won bij de vrouwen.

Pieter Heemeryck start als eerste topper op de fiets (foto: Wim Cottyn)
Pieter Heemeryck start als eerste topper op de fiets (foto: Wim Cottyn)

Net zoals vorige week in Herderen werd er ook in De Haan eerst in binnenbad gezwommen. In de 500 meter zwemmen zette Pieter Heemeryck meteen de toon met een tijd van 5’46. Alleen zwemmer Dries Demeulenaere (die later niet meer in het stuk zou voorkomen en 25ste werd) en Joachim Wera (die 11de zou worden) deden beter met respectievelijk 5’32 en 5’44. 

LTTD voert de forcing in de achtervolging (foto: Wim Cottyn)
LTTD voert de forcing in de achtervolging (foto: Wim Cottyn)

Heemeryck ging er meteen hard vandoor en in de achtervolging vormde zich een groepje van 9 man, waarbij 3 atleten van LTDD-Oilservice. Zij deden hun deel van het kopwerk om vooral Louis Naeyaert in goede stelling te brengen. In het tweede deel van het fietsen kregen de achtervolgers Pieter te pakken. En de aanpak van LTTD werkte want achter de ongenaakbare Heemeryck liep Naeyaert naar een knappe tweede plaats. Pieter won in 1u12’49. Louis werd in 1u13’12 tweede en vanuit de achtergrond kwamen Sander Heemeryck en Hannes Cool nog voorbij aan Sanne Swolfs.

Jolien Vandemoortele op weg naar winst in de Veloopwem (foto: Wim Cottyn)
Jolien Vandemoortele op weg naar winst in de Veloopwem (foto: Wim Cottyn)

Bij de vrouwen gingen Delphine Couckuyt en Karlien De Waele aan de leiding na het zwemonderdeel. Maar op de fiets pakte Jonie Vanhoutte de koppositie over. Ze begon met klein verschil aan het lopen maar daarin bleek Jolien Vandemoortele het sterkst. Jolien won in 1u28’32. Jonie Vanhoutte werd op 37 seconden tweede en Lies Vermont pakte in 1u31’32 de derde plaats.

Veloopzwem uitslag 2018Het volledige foto-album van Wim Cottyn vind je op de Facebookpagina van LTTD