Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel derde in World Cup New Plymouth
Claire Michel op het podium in New Plymouth (Foto: ITU/ScottieTPhoto)
Nieuws

Claire Michel derde in World Cup New Plymouth

Claire Michel op het podium in New Plymouth (Foto: ITU/ScottieTPhoto)
Claire Michel op het podium in New Plymouth (Foto: ITU/ScottieTPhoto)

Claire Michel was zondagochtend Belgische tijd de enige Belgische triatlete in de ITU World Cup van New Plymouth, maar ze hield de Belgische eer meer dan hoog in Nieuw-Zeeland. Met een derde plaats pakte ze haar eerste wereldbekerpodium van het nieuwe seizoen. Mits een goeie wissel in T2 had er misschien meer ingezeten.

De winst ging naar Kirsten Kasper. De Amerikaanse haalde het na een tweestrijd in het lopen van plaatselijk favoriete Nicole Van der Kaay. De Nieuw-Zeelandse werd op acht seconden van Kasper (1u03’20) tweede. Claire pakte de derde plaats in 1u03’37 op dus nauwelijks 17 seconden van de winst. Claire had de 15de zwemtijd en nam haar plaats in bij de ruime kopgroep. Als sterke loopster zag het er goed uit voor onze landgenote.

Claire Michel sterk op de fiets in New Plymouth (foto:ITU/ScottieTphoto)
Claire Michel sterk op de fiets in New Plymouth (foto:ITU/ScottieTphoto)

“Mijn laatste wissel was niet perfect en daar verloor ik wat tijd, anders had ik meegespeeld voor de zege,” vertelde Claire. “De wedstrijd was niet makkelijk. Op de klimmetjes ging het goed maar in de afdalingen voelde ik me niet zeker en moest ik telkens terrein goed maken en dat heeft uiteindelijk wel wat energie gekost.” Kasper en Van der Kaay raakten een paar seconden los van Michel in het lopen en vochten het onder elkaar uit. “Maar ik ben tevreden om zo vroeg op het seizoen een wereldbekerpodium te pakken,” aldus de Brusselse.

 
 
Bij de mannen won de AustraliΓ«r Declan Wilson voor thuisatleet Sam Ward en de Amerikaan Matthew McElroy. Er stonden geen Belgische mannen aan de start.
 
New Plymouth 2018 results