Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende tweestrijd in cross duathlon des Lacs
Duathlon

Spannende tweestrijd in cross duathlon des Lacs

Cross dua eau dheure 2018
In Vlaanderen sloot Geel-Bel vorige week het cross duatlon seizoen af, maar de specialisten konden nog een weekje langer genieten van het offroad gebeuren met de Waalse seizoensafsluiter aan het Bike Parc van les Lacs de l’Eau d’Heure. Het werd een zonnige, snelle en vooral spannende editie met een tweestrijd tussen Lucas Pollet en Romain Debry. Masters Kevin Strubbe en Didier Vandenbosch deden het ook uitstekend.
 
De cross duathlon des Lacs was aan zijn 2de editie toe. Terwijl het vorig jaar sneeuwde was vandaag de zon van de partij. Deze wedstrijd speelt zich af op en rond het ‘Bike Parc’ van Lacs L’eau D’heure. Een ideale locatie om een fantastisch parcours uit te stippelen. En dat deden de organisatoren ook. De vele singletracks en zelfs een deel van het aangelegde Bike Parc werden netjes verwerkt in de 5-20-2.5 sprintformule. Het werd uiteindelijk een loodzware wedstrijd met voorin een strijd met het mes tussen de tanden.
 
Romain Debry eaudheure 2018
 
Om 10u45 werd het startschot gegeven en werden de atleten direct, langs de singletracks, het bos ingestuurd voor 2 ronden van 2.5 km. Vooraan ontstond direct een kopgroep met 4 man. Xterra atleet Romain Debry kwam uiteindelijk als eerste de wisselzone binnen. Samen met Lucas Pollet konden ze licht afgescheiden aan het fietsen beginnen. Kort na hen volgden Michael Gillain en Boris Rolin. Na hen liep een groepje de wisselzone binnen met daarin Kevin Strubbe en Europees kampioen (50+) crosstriatlon Didier Vandenbosch. Het selectieve fietsparcours met tamelijk wat hoogtemeters en technische passages zorgde voor een schifting. Toch bleven de twee leiders samen. En gingen ze de overwinning bevechten in de afsluitende 2.5 kilometers lange slotrun. 2 minuten na het kopduo kwam Gillain als 3de de wisselzone binnen. Kort gevolgd door Rolin, die vorig jaar de volledige triatlon van Vichy wist te winnen in zijn age group en 8ste werd in de scratch. Kevin Strubbe was van een 9de plaats, dankzij een sterk fietsnummer, opgerukt naar een 5de plaats. Matthias Evrats volgde op 15 seconden.
 
leaudheure cross dua podium
Debry, die begin deze maand nog de crossduatlon van Boulzicourt wist te winnen, moest uiteindelijk nipt de duimen leggen voor Pollet. Een kleine 2 minuten later liep Gillain als 3de binnen. Rolin werd 4de. Strubbe moest eerst nog het gezelschap van Evrats dulden maar wist dan toch nog de 5de plaats naar zich toe te trekken en zette Evrats nog op een 22tal seconden. Het leverde Kevin de overwinning op bij de H40. De 52-jarige Didier Vandebosch finishte nog sterk op een 8ste plaats en pakte de winst bij de H50. 
 
Sinead Doran, die zich ook al liet opmerken tijdens het BK cross duatlon in Retie, won bij de vrouwen voor Geraldine Cornet en Magali Saingery. Sofie Foulon werd vierde en eerste veterane.
 
Met dank aan Kevin Strubbe voor het uitgebreide verslag en de foto’s