Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winterprik doorstaan met GripGrab
Gear

Winterprik doorstaan met GripGrab

Rit Frederik Van Lierde (9)

Sinds 21 maart is het lente en kunnen we stilaan het woord ‘zomer’ in de mond nemen.  Terugblikken in deze review doen we nog even op de wintermaanden die we achter de rug hebben. Vriesweer, sneeuw en extreme koude om Belgische wegen te trotseren kortom: De flandriens kwamen aan hun trekken. Wij konden ons dankzij GripGrab perfect wapenen tegen de gure omstandigheden met de winter set die we in onze postbus aantroffen!

GripGrab?

‘Making cycling and running enjoyable in all conditions’ , is de visie waar het Deense bedrijf voor staat en waar ze best goed in slagen. GripGrab legt de focus vooral op de atleet door hen op hun site/blog aan het woord te laten. Hun beleving met de producten staan garant voor mooie verhalen die te vinden zijn op de blog, het opzoeken waard! GripGrab focus zicht vooral op fiets- en loopaccesoires waarmee je in verschillende weeromstandigheden aan de slag kan. Wij ontvingen een wintergamma en brengen hierbij dus ook ons verhaal…

Ride Waterproof Winter Glove

Het eerste item dat we onder de loep nemen zijn de winterhandschoenen. Met de winter in de land was dit de ideale keuze. Met de vermelding ‘bestand tegen water en wind’ bijgevoegd werden we verplicht om op een grijze dag de gure omstandigheden te trotseren. Nooit gedacht dat een regenachtige dag zo goed van pas zou komen…  De regenval betekende een eerste test voor deze handschoenen. Droge handen na een half uur in regen was het verdict, met glans geslaagd dus. De antisliplaag met fijne DoctorGel padding op de handpalmen maken het aangenaam om met een stevige grip de vele bochten in natte ‘Flandrienland’ in te duiken en de je smartphone meteen na de rit met de duim bedienen is ook geen enkel probleem.

GG2

‘Waterproof ‘is één ding maar het woord ‘Winter’ titelt ook de naam van deze handschoenen. Ook deze winterperiode werden we op ons wenken bediend want temperaturen onder het vriespunt kregen we meerdere malen voorgeschoteld. Met een advies van -5° tot +5° als comfortabele zone zouden de handschoenen dus perfect moeten zijn voor deze omstandigheden. Met een piek tot -5 werden de handschoenen uitvoerig aan de test onderworpen en eerlijk is eerlijk: ja, de handen voelde fris aan maar wat hadden we verwacht?!? Als je uit de comfortzone mag verstaan dat je niet met verkleumde handen rondrijdt waarmee je amper de remmen nog kan indrukken dan moeten we zeggen dat dit inderdaad niet het geval is. Een meer dan voldoende dus. Omgekeerd moeten we meegeven dat bij temperaturen die ver boven de 5 graden uitkomen deze handschoenen best overbodig kunnen genoemd worden. Geen handschoenen dus om te gebruiken als bescherming bij off road tracks onder een fijne lentezon tenzij je wilt uittesten of ‘Waterproof’ ook van binnenuit geldt… Voor deze handschoenen betaal je €64,95: prijzig maar daar krijg je kwaliteit voor in de plaats.

Racethermo High Visibility overschoenen

Het eerste wat opvalt is uiteraard de kleur. Twee fluogele overschoenen die deel uitmaken van de High Visibility collectie (handschoenen, petjes, mutsen) die Gripgrab op de markt brengt. In het oog springen ze dus alvast maar het belangrijste blijft uiteraard het gebruik. Met de Eurobike award 2017 op hun conto is dit alvast een item die ons niet zou mogen ontgoochelen, benieuwd dus of ze onze hoge verwachtingen kunnen inlossen… De overschoenen beschikken over een ‘zipper-less design’ dus geen naden aanwezig waar vocht kan doorheen sijpelen. Ook het aantrekken is geen enkel probleem zoals sommigen soms beweren bij dit soort modellen. Vergeet gewoon niet dat de volgorde in de voorbereiding anders is… Eerst de overschoenen aantrekken, dan pas de schoenen! Andersom kan het aandoen van dit item een hels karwij worden.

GG1

 

De overschoenen zijn vervaardigd uit 4mm neopreen wat de voeten droog en warm zou moeten houden. Na de test in weer en wind kunnen we ook bevestigen dat koude voeten ons helemaal geen parten speelde en bij het uitdoen van de schoenen thuis waren de kousen nog lekker droog. Waterproof? We say yes!

GG3

Nog opvallend zijn de lipjes aan de achterzijde van deze overschoenen. Deze maken het mogelijk om rode ledjes in te schuiven om zo extra zichtbaar de duistere winterritten aan te vatten. Veiligheid boven alles. Met €54,95 zijn dit overschoenen die niet opvallen door hun merkwaardige prijs maar wel met hun looks en prestatie!