Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Schyns haalt het van Denis in Verlaine
Duathlon

Schyns haalt het van Denis in Verlaine

Duathlon Verlaine Sylvain Denis

Sylvain Denis, de Waalse topatleet, heeft zondag zijn heroptreden gemaakt in de duatlon van Verlaine. Na een blessure aan de hamstrings werd het een eerste test, bij wijze van doorgedreven training. Dat weerhield Sylvain er niet van om naar de tweede plaats te stormen. Nicolas Schyns was nog een maatje te groot. En we zagen ook Chris Bessemans opnieuw in actie na de RBR Series in Geel.

Chris was zaterdag de beste duatleet van ZLTC in de RBR Series, maar hij maakte er dit weekend een dubbel van en kwam ook in Verlaine aan de start. Een knappe achtste plaats was het gevolg. Dat was wel op ruime achterstand van de top-twee.

Schyns begon al sterk aan het lopen en bouwde een stevige kloof uit. Sylvain Denis bezag Verlaine als een doorgedreven training, slaagde er in om iets sneller te lopen dan voorzien, maar het duurde te lang voor hij Schyns te pakken kreeg op de fiets. “Nicolas fietste ook sterk en waar ik had gehoopt om hem sneller bij te halen, pakte ik uiteindelijk slechts tien seconden voorsprong. Ik wist dat het in het tweede lopen te weinig zou zijn, gezien mijn huidige toestand. Maar het belangrijkste is dat ik pijnvrij kon lopen,” aldus Sylvain.

Nicolas Schyns won in 58’37. Sylvain Denis werd tweede in 59’24. En Jessy Potiez was de beste van de rest in 1u00’45. ATCC-atlete Valerie Leroy won in 1u10’05 de vrouwenwedstrijd met iets meer dan een minuut voorsprong op Sinead Doran, die haar goede vorm van de cross duatlons doortrekt naar de zomerwedstrijden. Natacha Kubica werd derde.